WK Indoor Atletiek uitgesteld wegens coronavirus

29 januari 2020
Topatletiek Vorige

De WK indoor atletiek in het Chinese Nanjing, gepland van 13 t/m 15 maart,  gaan niet door wegens de uitbraak van het coronavirus.

World Athletics heeft vanavond een persbericht gepubliceerd. De organisatie van het evenement vindt het niet verantwoord om de sporters en begeleiders over anderhalve maand naar China te laten komen.

De internationale atletiekfederatie (World Athletics) sluit zich aan bij de conclusie van de Chinese atletiekbond en heeft besloten het toernooi voor dit jaar te schrappen. Het evenement is verschoven naar maart 2021. "Onze medische commissie staat in nauw contact met de wereldgezondheidsorganisatie WHO. De verspreiding van het coronavirus in China en daarbuiten is nog altijd zorgwekkend". "We hebben nog onderzocht of het toernooi in een ander land kon plaatsvinden maar we hebben besloten dat niet te doen", aldus World Athletics.

Volgens Sylvia Barlag, bestuurslid van World Athletics, was er geen andere mogelijkheid dan het toernooi een jaar uit te stellen. "De situatie ontwikkelt zich op een dusdanige manier, dat het niet te doen is om nog langer af te wachten. Verplaatsen naar een andere locatie was ook onmogelijk. Dan krijg je een organisatie die niet goed voorbereid is."

Het WK zal nu volgend jaar maart plaatsvinden, maar er staat voor 2021 ook een EK indoor gepland. "Dat zou kunnen botsen. Maar 2021 is een jaar zonder Olympische Spelen, dat scheelt natuurlijk. De bedoeling is om het indoorseizoen iets langer te laten doorlopen", aldus Barlag.
 

 

Bron: World Athletics, NOS

Foto: EK Indoor Atletiek Glasgow (2019) Erik van Leeuwen