WK Londen, even voorstellen: De technische nummers!

29 juli 2017
Topatletiek Vorige

Over zes dagen beginnen de WK atletiek in Londen. We stellen iedere dag per onderdeel een aantal deelnemers aan je voor. In aflevering 3 is het de beurt aan de technische onderdelen.
 

Melissa Boekelman (kogelstoten)

De enige vertegenwoordiger van Oranje bij het kogelstoten. Maar wat voor één! Zo goed als Melissa Boekelman hebben we ze al jaren niet gezien. Alleen Lieja Tunks-Koeman (2003) en Corrie de Bruijn (1998) staan hoger op de eeuwige Nederlandse ranglijst. De 28-jarige Boekelman, die mondiaal bij de beste twintig hoort, won vorige maand de Gouden Spike. In mei plaatste zij zich al voor het WK.

Persoonlijk record: 18.66 (29 juli 2017)
Beste seizoensprestatie: 18.66 (29 juli)
WK-deelnames: 0
Beste prestatie op een WK: -

Erik Cadée (discuswerpen)

Tot het laatste moment liet Erik het dit jaar afhangen. Na heel wat wedstrijden af te zijn gegaan in de laatste kwalificatie week voor het WK, heeft Erik alsnog een uitnodiging ontvangen voor het WK in Londen. Dat Erik op dit podium thuishoort toont zich in de vele toernooien waarin Erik al in het Oranje is uitgekomen. Maar liefst 15 keer toonde hij zich al in het Oranje tenue. Bovendien is hij dit jaar voor de zesde keer Nederlands kampioen geworden met discuswerpen.

Persoonlijk record: 67.30 (12 mei 2012)
Beste seizoensprestatie: 64.93 (12 juli)
WK-deelnames: 4
Beste prestatie op een WK: 14de in kwalificaties

Menno Vloon (polsstokhoogspringen)

Menno Vloon schreef op 10 juni zijn eigen sprookje, toen hij zichzelf overtrof in het Duitse Zweibrücken. Hij sprong 5.85 meter. Die hoogte was niet alleen goed voor een persoonlijk record, maar ook voor de WK-limiet én de beste Nederlandse prestatie aller tijden. Vloon, pas 23 jaar, brak het record van voormalig wereldkampioen Rens Blom. Blom kwam dertien jaar geleden tot 5.81. Vloons prestatie in nog knapper, als je zijn beste sprong van 2016 erbij pakt. Toen kwam hij 'slechts' tot 5.58.

Persoonlijk record: 5.85 meter (10 juni 2017)
Beste prestatie dit seizoen: 5.85 meter (10 juni)
Aantal WK-deelnames: 0
Beste prestatie op een WK: -

Foto's: Ruud van Bragt

WK