WK Londen, ochtend dag 2: Nederlandse ploeg begint goed!

05 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Een drukke ochtend voor de Nederlandse ploeg op dag 2 van de WK Atletiek in Londen. Naast de start van de Zevenkamp stonden ook de series 100m voor vrouwen en de 800m voor mannen op het programma.

Zevenkamp

Iets na 11 uur waren het Nadine Visser, Anouk Vetter en Nadine Broersen die begonnen aan het eerste onderdeel van hun Zevenkamp, de 100m horden. Broersen kwam als eerste in actie in de tweede serie en liep een degelijke tijd van 13.79s. Regerend Europees kampioene Anouk Vetter liet in serie 3 zien dat ze scherp is begonnen aan deze Zevenkamp. Haar 13.31s betekende haar snelste tijd dit seizoen, slechts 2 honderdste van een seconde boven haar persoonlijke beste tijd ooit. Nadine Visser, naast zevenkampster ook hordeloopster, liep een winnende race. Met een tijd van 12.85s was zij de allersnelste van het gehele veld.

Deze goede lijn wisten de dames vast te houden bij het tweede onderdeel, het hoogspringen. Nadine Broersen, in het bezit van het Nederlands Record Hoogspringen, kwam onder moeilijke omstandigheden tot een uitstekende hoogte van 1,83m. Vetter en Visser moesten genoegen nemen met 1,77m. Voor beide atletes een uitstekende prestatie. Na dit onderdeel mogen de Nederlandse atleten gaan genieten van hun welverdiende rust, we zien ze vanavond terug bij het Kogelstoten en op de 200m.

100m

Voor Dafne Schippers, Naomi Sedney en Jamile Samuel was het moment dan eindelijk daar, hun eerste optreden tijdens dit WK Atletiek. Het was Sedney die in de eerste serie het spits mocht afbijten. Na een slechte start kwam zij niet verder dan een zesde plek in een tijd van 11.43s. Helaas niet goed genoeg voor de finale. Ook Jamile Samuel moest in serie 3 met dit lot genoegen nemen. Een zesde plek in een teleurstellende tijd van 11.52s.

In de vierde serie vertrok Dafne Schippers op een regenachtige baan vanuit laan twee. Na een goede start liep zij oogwaarschijnlijk makkelijk een tijd van 11.08s, genoeg voor een plek in de halve finale. ‘’Een goede race waarin ik mooi de ontspanning kon houden, fijn om deze spanning voor morgen in het lijft te hebben’’ aldus een tevreden Schippers. We zien haar morgen om 20.10u terug op de baan.

800m

Thijmen Kupers deed op overtuigende wijze wat er van hem werd verwacht, een plek afdwingen in de halve eindstrijd. De Nederlander liep de allersnelste tijd van het hele veld en wist met een goed laatste stuk zijn tweede serie te winnen. ‘’Ik heb zuinig gelopen en zeker niet te veel energie verspild door de race hier te winnen, nu 1,5 dag herstellen’’ aldus de Nederlander.

Vanavond gaan we in Londen weer verder met de ontknoping van de eerste dag op de Zevenkamp. Om 20.00u komen Nadine Visser, Anouk Vetter en Nadine Broersen in actie op hun derde onderdeel, het kogelstoten. Sifan Hassan komt om 20.35u uit in de halve finale over 1500m en Susan Krumins loopt haar finale over 10.000m. De Nederlandse komt om 21.10u in actie. De dag wordt vervolgens afgesloten met de 200m bij de Zevenkamp om 22.00u.

Foto’s: Erik van Leeuwen

WK