WK Masters round-up dag 4

29 oktober 2016
Masters Vorige

Goud, Zilver en Brons op de 5.000 meter

De vierde dag van het WK begon met een fikse regenbui, maar dat had geen invloed op de prestaties van de Nederlandse atleten. In het Ern Clark Stadion werden de finales van de 5.000 meter gelopen, met niet alleen regen, maar ook wind. Bert Schalkwijk (M65) bleek daar weinig last van te hebben en behaalde met een tijd van 18.57,32 een derde plaats en daarmee een mooie bronzen medaille. Later op de dag was er, onder betere weersomstandigheden, een zilveren medaille voor Alex Stienstra (M55). Hij liep in 17.05,76 naar een tweede plek. Patrick Kwist (M45) maakte de serie compleet met een gouden plak. Hij werd wereldkampioen in een tijd van 15.37,55. Goud, zilver en brons op de 5.000 meter voor Nederland. Hoe mooi kan het zijn.

Ook medailles bij de zevenkamp en het kogelstoten

Intussen werkte Brigitte van der Kamp (V55) de tweede dag van haar zevenkamp af. Dat deed ze goed. Ze had uitgekiend gelopen op de 800 meter en behaalde daarmee in totaal 4779 punten. Goed voor brons. Na haar goud bij het polsstokhoogspringen was dit voor haar dus de tweede medaille van het toernooi. Een prachtige prestatie. Dick Schrieken (M75) maakte het Nederlandse succes van gisteren compleet door wereldkampioen te worden bij het kogelstoten (12,84). Met deze worp verbeterde hij het Nederlands Record dat op 12.36 meter stond; een knappe verbetering dus.

Een mooie oogst voor Team NL Masters gisteren: 2x goud, 1x zilver en 2x brons.

Vandaag is het de dag van de General Assembly van de WMA, dus dan zijn er geen wedstrijden. Maandag laten we weer van ons horen vanuit 'down under'.

Foto: Atleten en juryleden na afloop van de meerkamp (V55)

Tekst en foto: Fennie van Osch

 

WK