WK U20 - dag 2: brons voor Jorinde van Klinken

11 juli 2018
Toernooien Vorige

Op dag twee sleept Jorinde de eerste medaille voor Nederland binnen! Zij pakt het brons op haar onderdeel kogelstoten

Het begon vanmorgen in het Finse Tampere met drie Nederlandse atleten in actie. Dave Wesselink zagen we direct om 09:30 aan de start van de series 110 meter horden opgevolgd door de kwalificaties bij het kogelstoten waar Jessica Schilder en Jorinde van Klinken op het strijdtoneel verschenen.
 

Kogelstoten: brons voor van Klinken, drie kruizen voor Schilder

Vanmorgen kwamen de twee Nederlandse dames al in actie bij de kwalificaties voor het kogelstoten: Jessica Schilder mocht direct in groep A aan de bak. Met een PB van 16.24 meter zou ze op papier de finales moeten kunnen halen. Helaas kreeg ze drie kruizen achter haar naam, haar WK ervaring strandt in de kwalificaties. In groep B zagen we Jorinde van Klinken terug, die zich gisteren al kwalificeerde voor de finale discuswerpen. Zij wist in haar tweede poging direct tot 16.01 meter te komen, wat een dikke Q voor haar betekende.

Zes uurtjes later staat ze alweer in de finale in het Ratina Stadion voor een spannende finale. Direct in haar eerste worp komt ze tot 17.05 meter, wat haar lange tijd op de eerste positie houdt. Vervolgens stoot ze vier keer ongeldig en evenaart de Chinese Zhang haar afstand, wat haar op de tweede plek brengt. In poging zes gaat de Nieuw Zeelandse Wesche haar met 17.09 meter voorbij. Een knappe derde plek voor Jorinde die hiermee de eerste medaille voor Nederland binnensleept. 


 

Geen halve finales voor Wesselink

Helaas was de voorbereiding van Dave Wesselink op dit toernooi verre van ideaal. Zo viel hij twee weken geleden op volle snelheid over een horde waarbij hij zijn sleutelbeen brak en een scheurtje in zijn elleboog op liep. Toch stond hij hier vanmorgen in Tampere aan de start van zijn 110 meter horden maar ging het helaas niet zoals gepland. In 14.59 finishte hij, wat niet genoeg is voor de halve finales. 
 

 

Boers verlaat de halve finale 100 meter met opgeheven hoofd

Dinsdagmiddag wist Isayah Boers zich als derde in zijn serie (in 10.66 sec) rechtstreeks te plaatsen voor de halve finales op de 100 meter. Hij zat direct in de eerste heat en kwam daar in een mooie prestatie van 10.55 sec als vijfde over de finish. Met opgeheven hoofd en een brede glimlach verlaat hij het Ratina Stadion.

 


Foto's: Erik van Leeuwen
Bekijk hier het hele fotoalbum van dag twee