World Athletics Relays: 2 dagen topatletiek

29 april 2021
Topatletiek Vorige

De ‘World Athletics Relays’ vinden op 1 en 2 mei plaats in het Poolse Silesia en het Silesian National Athletics Stadium is de thuisbasis voor deze estafette kampioenschappen. TeamNL staat met een vrouwen- en mannenteam aan de start bij de 4x100 meter en de 4x400 meter. Daarnaast doet een team van twee vrouwen en twee mannen mee aan de mixed 4x400 meter estafette.

Olympische Kwalificatie

Twee van de vijf teams zijn al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio (4x100m mannen en 4x400m vrouwen). De Nederlandste teams op de 4x100m vrouwen, de 4x400m mannen en de mixed relay, strijden naast de wereldtitel ook om kwalificatie voor de Olympische Spelen. Om zeker te zijn van Olympische kwalificatie is een plek bij de beste acht landen vereist.

De loopsters uit het 4x100m team lieten in een eerder interview al weten vertrouwen te hebben in een goede afloop, ook al blijft het bij de wissels altijd spannend. Nadine Visser, die zich normaal gesproken met name richt op het hordelopen, vertelde: 'Iedereen is fit. We weten dat we een sterk team hebben en een goede prestatie kunnen neerzetten'.

Tijdschema 

Het tijdschema van TeamNL ziet er als volgt uit:

Where to watch

  • De World Relays zijn dit weekend live te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app
  • De World Relays kun je ook volgen via de livestream op het World Athletics YouTube Channel


Foto header: WK Atletiek Doha 2019, 4x400m V (Erik van Leeuwen) 

WK