Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

1. Wanneer komt het tijdschema online? 
Het concept tijdschema is gepubliceerd en kan je hier vinden. Het definitieve tijdschema wordt gemaakt op basis van de uitslag van de screening en wordt uiterlijk 7 februari 2020 gepubliceerd.

2. Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven?
Je kunt je inschrijven tot en met 2 februari 2020 23:59 uur.

3. Wanneer weet ik of ik ben toegelaten? 
De screening zal plaatsvinden op 5 febrauri 2020. Zo snel mogelijk daarna wordt op de pagina Deelnemers aangegeven wie er toegelaten is, wie er reserve is en wie er afgewezen is.

4. Ik wil als C-junior deelnemen aan de ASICS NK Indoor U18, kan dat? 
Ja, dat kan mits de opgegeven prestatie behaald is voor de gewenste ingeschreven categorie geldende specificaties (gewichten, hordehoogten en afstanden) en vervolgens tot de top behoort van het aantal startplekken.

5. Als eerstejaars U18 atleet inschrijven met een C-junior prestatie, kan dat?
Dit kan alleen wanneer voor de behaalde prestatie dezelfde geldende specificaties (hoogte, gewicht, etc.) van toepassing zijn als bij de U18. Is dit niet het geval? Dan zal je een prestatie moeten leveren als U18 om deel te kunnen nemen aan de NK.

6. Bij het hink-stap-springen zijn limieten gesteld, wat houden die in?
Wie in de inschrijfperiode voldaan heeft aan de limieten die bij hink-stap-springen gesteld zijn, kan zich inschrijven voor de NK. Inschrijvingen met een prestatie onder de limiet worden dus niet geaccepteerd i.v.m. de veiligheid van de deelnemers. Tijdens de NK wordt namelijk gewerkt met een minimale (vaste) balkafstand. Bij de vrouwen U18 & U20 is dat 9 meter, bij de mannen U18 & U20 is dat 11 meter.

7. Hoe worden indoor- en outdoor-prestaties met elkaar vergeleken?
Er zijn verschillende manieren van selecteren. Dit hangt af van het onderdeel.

60 m en 60 m horden
a) Bij deze onderdelen kan alleen worden ingeschreven met een indoor-prestatie. Op basis van de prestatie wordt geselecteerd. Voor de horden geldt dat dit op de juiste hordehoogte en afstand geleverd moet zijn zoals geldt tijdens de NK.

200 m, 400 m, 800 m, 1 500 m en 3 000 m
b) Bij deze onderdelen moet er worden ingeschreven met een indoor- en/of outdoor-prestatie. Vervolgens wordt aan de hand van de ‘IAAF scoring tables’ punten aan de prestatie toegekend. Hiervan wordt één ranking gemaakt aan de hand van de punten op prestatie. Er wordt gevraagd om zowel een indoor- als outdoor-prestatie op te geven om via de IAAF scoring tables te kunnen zien welke prestatie meer punten oplevert. Die prestatie wordt vervolgens gebruikt bij de selectie.

Verspringen, hoogspringen, hink-stap-springen, polsstokhoogspringen, kogelstoten
c) Bij deze onderdelen moet er worden ingeschreven met de beste indoor- of outdoor-prestatie binnen de kwalificatieperiode. De prestaties moeten wel voldoen aan de eisen zoals beschreven in de wedstrijdbepalingen. Bijv. met geldige wind bij een outdoor-prestatie van het verspringen.

8. Kan ik bij een looponderdeel ook inschrijven met een prestatie behaald op een andere afstand (bijvoorbeeld: voor de 3000 m inschrijven met een 5000 m prestatie)? 
Ja, dat kan! Bij de 3000m kan je inschrijven met je beste indoor en/of beste outdoor prestatie op een 1.500m, 3.000 m en 5.000 m m binnen de kwalificatieperiode;

9. Kan ik na de sluiting van de inschrijving nog een prestatieverbetering doorgeven? 
Nee, dit is niet meer mogelijk. We hebben de inschrijftermijn met een week verkort. Om dit allemaal goed te kunnen verwerken, is het niet mogelijk om nog een prestatieverbetering door te geven.

10. Ik krijg een mail van het wedstrijdsecretariaat dat mijn inschrijving gewijzigd is, maar ik zie geen wijziging? 
Alle opgegeven prestaties worden door het secretariaat gecontroleerd. Het resultaat van de controle wordt bij de prestatie vastgelegd en dat is dan een wijziging van je inschrijving. Kijk op de pagina 'Deelnemers' naar de kolom 'Onderdelen'. Daar staat een symbool voor het onderdeel waarvoor je ingeschreven hebt. Zet de cursor op dat symbool en dan krijg je een omschrijving van de status van je inschrijving te zien. Als er een vraagteken staat dan is je prestatie nog niet gecontroleerd. Als de status op ‘Afgewezen’ staat dan krijg je per mail ook een verklaring van deze afwijzing.

11. Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden? 
Nee, dit kan niet meer. Je kunt tot de sluiting van de inschrijfdatum een prestatieverbetering opgeven. Vlak daarna zal namelijk de screening plaatsvinden en is het niet meer mogelijk een verbetering mee te nemen.

12. Als de series en/of halve finales komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?
Dit hangt af van het tijdstip wanneer duidelijk is dat er een ronde vervalt. Indien alle atleten aanwezig zijn, zullen we in overleg de (halve) finale op de dag/tijdstip van de vervallen ronde plannen. Wanneer er series en/of halve finales komen te vervallen wordt dit direct vermeldt op deze website bij het nieuws. 

13. Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK, wat moet ik dan doen? 
Wanneer je geblesseerd raakt dien je je af te melden bij de organisatie, per mail via nkindoorjunioren2019@gmail.com. Dit dien je uiterlijk voor de meldtijd te doen. Hoe eerder je afmeldt hoe prettiger voor je mede-atleten op de reservelijst. Blessures tijdens de NK moeten ook doorgegeven worden aan de organisatie. Zonder afmelding volgt er een boete van €25. Art. 142, Lid 4 is van toepassing.

14. Wanneer kan mijn coach wel/niet mee naar de warming-up area? 
Voor toegang tot de warming-up area is een accreditatie verplicht. Een coach kan hier een accreditatie online aanvragen voor de warming-up area. LET OP: coaches dienen tevens in het bezit te zijn van een polsbandje (toegangsbewijs) voor de desbetreffende dag.

15. Hoe werkt mijn betaling na de inschrijving voor de NK Indoor?
Tijdens de inschrijving dien je direct te betalen met iDeal. Als je niet bent toegelaten tot de NK wordt je inschrijfgeld geretourneerd.

16. Ik ben toegelaten/reserve voor de NK en ik heb me daarna op tijd afgemeld, moet ik dan toch inschrijfgeld betalen? 
Ja, als je toegelaten bent tot de NK, direct of als reserve, dan moet je inschrijfgeld betalen, ook als je bent verhinderd of niet kan deelnemen door een blessure. 

*Aan eventuele typefouten kunnen geen rechten worden ontleend. Daarbij zijn het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen altijd leidend.

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK