FAQ NK u18 & u20

Veelgestelde vragen

Inschrijven

Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven?

Je kunt je inschrijven tot en met 24 januari 2021 23:59 uur.

Hoe werkt mijn betaling na de inschrijving voor de NK Indoor?

Wanneer je geaccepteerd bent als atleet, dien je direct het bedrag te betalen met iDeal. Indien je inschrijving niet wordt geaccepteerd, hoef je niet te betalen.

Ik krijg een mail van het wedstrijdsecretariaat dat mijn inschrijving gewijzigd is, maar ik zie geen wijziging?

Alle opgegeven prestaties worden door het secretariaat gecontroleerd. Het resultaat van de controle wordt bij de prestatie vastgelegd en dat is dan een wijziging van je inschrijving. Kijk op de pagina 'Deelnemers' naar de kolom 'Onderdelen'. Daar staat een symbool voor het onderdeel waarvoor je ingeschreven hebt. Zet de cursor op dat symbool en dan krijg je een omschrijving van de status van je inschrijving te zien. Als er een vraagteken staat dan is je prestatie nog niet gecontroleerd. Als de status op ‘Afgewezen’ staat dan krijg je per mail ook een verklaring van deze afwijzing.

Kan ik bij een looponderdeel ook inschrijven met een prestatie behaald op een andere afstand (bijvoorbeeld: voor de 3000m inschrijven met een 5000m prestatie)?

Ja, dat kan! Bij de 3000m kan je inschrijven met je beste indoor en/of beste outdoor prestatie op een 1.500 m, 3.000 m en 5.000 m binnen de kwalificatieperiode.

Hoe worden indoor- en outdoor-prestaties met elkaar vergeleken?

Er zijn verschillende manieren van selecteren. Dit hangt af van het onderdeel.

60 m en 60 m horden
a) Bij deze onderdelen kan alleen worden ingeschreven met een indoor-prestatie. Op basis van de prestatie wordt geselecteerd. Voor de horden geldt dat dit op de juiste hordehoogte en afstand geleverd moet zijn zoals geldt tijdens de NK.

200 m, 400 m, 800 m, 1 500 m en 3 000 m
b) Bij deze onderdelen moet er worden ingeschreven met een indoor- en/of outdoor-prestatie. 

Verspringen, hoogspringen, hink-stap-springen, polsstokhoogspringen, kogelstoten
c) Bij deze onderdelen moet er worden ingeschreven met de beste indoor- of outdoor-prestatie binnen de kwalificatieperiode. De prestaties moeten wel voldoen aan de eisen zoals beschreven in de wedstrijdbepalingen. Bijvoorbeeld met geldige wind bij een outdoor-prestatie van het verspringen.

Bij het hink-stap-springen zijn limieten gesteld, wat houden die in?

Wie in de inschrijfperiode voldaan heeft aan de limieten die bij hink-stap-springen gesteld zijn, kan zich inschrijven voor de NK. Inschrijvingen met een prestatie onder de limiet worden dus niet geaccepteerd i.v.m. de veiligheid van de deelnemers. Tijdens de NK wordt namelijk gewerkt met een minimale (vaste) balkafstand. Bij de vrouwen U18 & U20 is dat 9 meter, bij de mannen U18 & U20 is dat 11 meter.

Als eerstejaars U18 atleet inschrijven met een C-junior prestatie, kan dat?

Dit kan alleen wanneer voor de behaalde prestatie dezelfde geldende specificaties (hoogte, gewicht, etc.) van toepassing zijn als bij de U18. Is dit niet het geval? Dan zal je een prestatie moeten leveren als U18 om deel te kunnen nemen aan de NK.
 

Ik wil als C-junior deelnemen aan de ASICS NK Indoor u18, kan dat?

Ja, dat kan mits de opgegeven prestatie behaald is voor de gewenste ingeschreven categorie geldende specificaties (gewichten, hordehoogten en afstanden) en vervolgens tot de top behoort van het aantal startplekken.

Waarom wordt bij inschrijving gevraagd welke schoen/spike ik verwacht te dragen tijdens de NK?

World Athletics heeft recent twee belangrijke reglementswijzigingen doorgevoerd die per direct ingaan en dus ook van toepassing zijn voor Nederlandse wedstrijden en de komende Nederlandse Kampioenschappen. Vandaar dat we dit jaar bij de inschrijving vragen naar welke schoen/spike je verwacht te dragen. In de warming-up ruimte zal een meetinstrument komen zodat je voordat je naar de callroom gaat je schoenen/spikes al kunt laten checken, zodat je zeker weet dat je schoenen aan het reglement voldoen. In de callroom vindt tevens een controle plaats. 

Meer lezen over de regelementen, klik hier

World Athletics heeft een lijst gepubliceerd met goedgekeurde schoenen die voldoen aan de gestelde eisen, deze kan je hier vinden. Klik op "Manuals and guidelines" en dan op "World Athletics Shoe Compliance List".

Toelating en afmelden

Ik ben toegelaten/reserve voor de NK en ik heb me daarna op tijd afgemeld, moet ik dan toch inschrijfgeld betalen?

Ja, als je toegelaten bent tot de NK, direct of als reserve, dan moet je inschrijfgeld betalen, ook als je bent verhinderd of niet kan deelnemen door een blessure. 

* Dit jaar hoef je bij inschrijving niet direct te betalen. Eenmaal na betaling geldt bovenstaande.

Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK, wat moet ik dan doen?

Wanneer je geblesseerd raakt dien je je af te melden bij de organisatie, via deze mail meerkamp@nkindoor.nl. Dit dien je uiterlijk voor de meldtijd te doen. Hoe eerder je afmeldt hoe prettiger voor je mede-atleten op de reservelijst. Blessures tijdens de NK moeten ook doorgegeven worden aan de organisatie. Zonder afmelding volgt er een boete van €25. Art. 142, Lid 4 is van toepassing.

Wanneer weet ik of ik ben toegelaten?

Wanneer de inschrijving is gesloten zal er eerst een screening plaatsvinden. Op Atletiek.nu kan je zien wie er is toegelaten, wie er reserve is en wie er is afgewezen.

Wedstrijd

Wanneer kan mijn coach wel/niet mee naar de warming-up area?

Coaches zijn dit jaar niet toegestaan in de warming-up area. 

Als de series en/of halve finales komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?

Dit hangt af van het tijdstip wanneer duidelijk is dat er een ronde vervalt. Indien alle atleten aanwezig zijn, zullen we in overleg de (halve) finale op de dag/tijdstip van de vervallen ronde plannen. Wanneer er series en/of halve finales komen te vervallen wordt dit direct vermeldt op deze website bij het nieuws. 

Wanneer komt het tijdschema online?

Het concept tijdschema is gepubliceerd en kan je hier vinden.

Het definitieve tijdschema wordt gemaakt op basis van de uitslag van de screening en kort daarna zal deze gepubliceerd worden.

Prestatieverbeteringen doorgeven

Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?

Nee, dit kan niet meer. Je kunt tot de sluiting van de inschrijfdatum een prestatieverbetering opgeven. Vlak daarna zal namelijk de screening plaatsvinden en is het niet meer mogelijk een verbetering mee te nemen.

Kan ik na de sluiting van de inschrijving nog een prestatieverbetering doorgeven?

Nee, dit is niet meer mogelijk. Om dit allemaal goed te kunnen verwerken, is het niet mogelijk om nog een prestatieverbetering door te geven.

*Aan eventuele typefouten kunnen geen rechten worden ontleend. Daarbij zijn het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen altijd leidend.

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK