FAQ NK masters

Veelgestelde vragen

Inschrijven

Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven voor de NK?

Je kunt je inschrijven tot en met 30 januari 2022 23:59 uur.

Hoe worden indoor- en outdoor prestaties met elkaar vergeleken?

Bij de 200 en 400 meter gaan inschrijvingen op basis van indoor prestaties voor outdoor prestaties. Op de overige onderdelen wordt geen onderscheid gemaakt tussen een indoor of outdoor prestatie, mits het voldoet aan de gestelde eisen zoals beschreven in de inschrijfbepalingen. 

Voor de looponderdelen geldt dat je een (vergelijkbare) indoor en/of outdoor prestatie kunt opgeven. 

Let echter op bij de 3000m: Bij dit onderdeel kan worden ingeschreven met de beste indoor en/of beste outdoor prestatie op een 3.000 m, 5.000 m en/of 10.000 m op de baan binnen de kwalificatieperiode;

Bij dit NK Indoor Masters worden, indien het aantal inschrijvingen het maximum overschrijdt, de volgende selectiecriteria gehanteerd:
Indien er meer atleten dan het maximaal aantal deelnemers (per categorie) inschrijven, vindt er een selectie plaats op basis van de volgende opvolgende criteria:
i. prestaties die zijn behaald buiten de periode 1 oktober 2019 t/m 30 januari 2022 worden niet geaccepteerd;
ii. de slechtste prestaties worden niet geaccepteerd;
Mocht het totaal aantal deelnemers op een onderdeel (dus meerdere categorieën samen) te veel zijn voor de wedstrijd (bv bij extra beperkingen ivm corona-maatregelen), dan zal age-grading worden toegepast om prestaties van verschillende leeftijdsklassen te vergelijken. De slechtste prestaties vallen dan af.

Ik ben jarig tijdens de NK voor welke leeftijdscategorie kom ik dan uit?

Voor in welke leeftijdscategorie je uitkomt, geldt je leeftijd op de eerste wedstrijddag van de NK. Ben je jarig op 12 februari en word je 65 jaar, dan behoor je tot de categorie 65+. Ben je jarig op 13 februari en word je dan 65 jaar behoor je in de categorie 60+.

Hoe werkt mijn betaling na de inschrijving voor de NK Indoor?

Bij de inschrijving kan je nog niet betalen. Wanneer je geaccepteerd bent als atleet, dien je direct het bedrag te betalen met iDeal. Indien je inschrijving niet wordt geaccepteerd, hoef je niet te betalen.

Wedstrijd

Als de series komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?

Als series komen te vervallen vinden de finales plaats op de datum en tijdstip van de geplande (eerste) serie.

Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK, wat moet ik dan doen?

Wanneer je voor de NK geblesseerd raakt dien je je voor de uiterste meldtijd af te melden bij de organisatie. Hoe eerder je afmeld hoe prettiger voor atleten die eventueel reserve staan. Wanneer je tijdens de NK geblesseerd raakt dien je je af te melden bij het TIC. Zonder afmelding volgt er een boete van € 25. Afmelden kan via [email protected]. Art. 142, Lid 4 is van toepassing.

Wanneer ontvang ik een NK medaille?

Als je in jouw leeftijdscategorie eindigt bij de beste 3 atleten en voldoet aan de medaillelimiet kom je in aanmerking voor een medaille. 

Wanneer komen het programma, tijdschema en de medaillelimieten online?

Het tijdschema is afhankelijk van het precieze aantal inschrijvingen, wanneer deze bekend zijn wordt het tijdschema gepublicieerd. De medaillelimieten worden herzien en gepubliceerd zodra deze zijn vastgesteld

Voldoen mijn wedstrijdschoenen aan de nieuwe schoenenregel?

In verband met de nieuwe schoenregel van World Master Association, worden niet alle schoenen tijdens de NK toegestaan.
De volgende regels zullen gelden bij aankomend NK:

  • Alle schoenen die tijdens de wedstrijd gedragen worden, mogen een maximale zooldikte van 40mm hebben.
  • Voor spikes geldt dat de zool maximaal 30mm dik mag zijn.

Prestatieverbeteringen doorgeven

Kan ik na de sluiting van de inschrijving nog een prestatieverbetering doorgeven?

Nee, dit is niet meer mogelijk. Om dit allemaal goed te kunnen verwerken, is het niet mogelijk om nog een prestatieverbetering door te geven.

Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?

Nee, de prestatie ten tijde van de sluiting van de inschrijvingsdatum is leidend voor de selectie. Een reserve wordt pas toegelaten als een toegelaten atleet zich afmeldt.

*Aan eventuele typfouten kunnen geen rechten worden ontleend. Daarbij zijn het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen altijd leidend.

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK