Veelgestelde vragen

NK Indoor Masters

1. Kan ik na de sluiting van de inschrijving nog een prestatieverbetering doorgeven?
Nee, dit is niet meer mogelijk. We hebben de inschrijftermijn met een week verkort. Om dit allemaal goed te kunnen verwerken, is het niet mogelijk om nog een prestatieverbetering door te geven.

2. Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?
Nee, de prestatie ten tijde van de sluiting van de inschrijvingsdatum is leidend voor de selectie. Een reserve wordt pas toegelaten als een toegelaten atleet zich afmeldt.

3. Als de series komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?
Als series komen te vervallen vinden de finales op de datum en tijd dat de oorspronkelijke eerste serie plaats.

4. Hoe worden indoor- en outdoor prestaties met elkaar vergeleken?
Bij de 200 en 400 meter gaan inschrijvingen op basis van indoor prestaties voor outdoor prestaties op de overige onderdelen wordt geen onderscheid gemaakt tussen een indoor op outdoor prestatie.

Bij dit NK Indoor Masters worden, indien het aantal inschrijvingen het maximum overschrijdt, de volgende selectiecriteria gehanteerd:
- Prestaties die zijn behaald buiten de periode 1 oktober 2017 t/m 26 januari 2020 worden niet geaccepteerd (of zonder prestatie).
- De slechtste prestaties worden niet geaccepteerd.

5. Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK, wat moet ik dan doen?
Wanneer je voor het NK geblesseerd raakt dien je je voor de uiterste meldtijd af te melden bij de organisatie. Hoe eerder je afmeld hoe prettiger voor atleten die eventueel reserve staan. Wanneer je tijdens de NK geblesseerd raakt dien je je af te melden bij het TIC. Zonder afmelding volgt er een boete van € 25. Afmelden kan via nkindoormeerkampmasters@atletiekunie.nl. Art. 142, Lid 4 is van toepassing.

6. Ik ben jarig tijdens de NK voor welke leeftijdscategorie kom ik dan uit?
Voor in welke leeftijdscategorie je uitkomt, geldt je leeftijd op de eerste wedstrijddag van de NK. Ben je jarig op 1 februari en word je 65 jaar, dan behoor je tot de categorie 65+. Ben je jarig op 2 februari en word je dan 65 jaar behoor je in de categorie 60+.

7. Wanneer ontvang ik een NK medaille?
Als je in jouw leeftijdscategorie eindigt bij de beste 3 atleten en voldoet aan de medaillelimiet kom je in aanmerking voor een medaille. 

8. Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven voor de NK?
Je kunt je inschrijven tot en met 26 januari 2020 23:59 uur.

9. Wanneer komen het programma, tijdschema en de medaillelimieten online?
Het tijdschema wordt uiterlijk 31 januari gepubliceerd. Het tijdschema is afhankelijk van het precieze aantal inschrijvingen. De medaillelimieten zijn hier terug te vinden

10. Hoe werkt mijn betaling na de inschrijving voor de NK Indoor?
Bij de inschrijving dien je direct te betalen met iDeal. Indien je inschrijving niet wordt geaccepteerd, wordt het inschrijfgeld aan je geretourneerd

*Aan eventuele typfouten kunnen geen rechten worden ontleend. Daarbij zijn het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen altijd leidend.

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK