FAQ NK meerkamp

Veelgestelde vragen

Inschrijven

Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven voor de NK?

Je kan je inschrijven tot en met 30 januari 2022 23:59 uur.

Ik heb nog nooit een indoor meerkamp of U18 meerkamp gedaan, kan ik mij dan wel inschrijven?

Je kan je alleen inschrijven als je een indoor meerkamp of een outdoor meerkamp hebt gedaan. Voor een eerste jaars U18 geldt dat een C junioren outdoor meerkamp ook opgegeven kan worden. Voor de plaatsing kijk dan bij vraag 4.

Hoe werkt mijn betaling na de inschrijving voor de NK Indoor?

Wanneer je geaccepteerd bent als atleet, dien je direct het bedrag te betalen met iDeal. Indien je inschrijving niet wordt geaccepteerd, hoef je niet te betalen.

Hoe worden atleten geplaatst?

Er worden per categorie maximaal 16 deelnemers geplaatst voor de NK Indoor Meerkamp op basis van een vastgesteld ranking systeem. Dit systeem vind je terug in de wedstrijdbepalingen. Het overzicht van de ranking wordt na de screening hier geplaatst.

Waarom wordt bij inschrijving gevraagd welke schoen/spike ik verwacht te dragen tijdens de NK?

World Athletics heeft recent twee belangrijke reglementswijzigingen doorgevoerd die van toepassing zijn voor Nederlandse wedstrijden en de komende Nederlandse Kampioenschappen.

Vul bij je inschrijving in atletiek.nu daarom per onderdeel in:

Merk schoenen/spikesType schoenen/spikes en of je wel of geen eigen inlegzool gebruikt (JA/NEE)

Een voorbeeld: Je loopt op Nike Zoom SD3 en je hebt geen eigen inlegzool, vul dan in: Nike - Zoom SD3 - eigen inlegzool Nee 

Dus: MERK - TYPE - eigen inlegzool (ja / nee)

World Athletics heeft een lijst gepubliceerd met goedgekeurde schoenen die voldoen aan de gestelde eisen, deze kan je hier vinden. Klik op "Manuals and guidelines" en dan op "World Athletics Shoe Compliance List".

Schoenen Controle
In de callroom zullen ook je schoenen/spikes worden gecontroleerd. En er zal worden gecheckt of jouw schoenen/spikes overeenkomen met de opgegeven informatie tijdens de inschrijving. In geval van eventuele records zal de desbetreffende scheidsrechter de gebruikte schoenen/spikes nogmaals controleren na afloop van het onderdeel.

In de warming-up hal is een speciale plaats gecreëerd waar je jouw schoenen/spikes kan laten controleren als je niet zeker bent of deze voldoen aan het Wedstrijdreglement. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je schoenen/spikes draagt die voldoen aan het Wedstrijdreglement (TR5).

World Athletics publiceert een lijst met goedgekeurde schoenen/spikes. Deze kan je hier vinden. Klik op "Manuals and guidelines" en dan op "World Athletics Shoe Compliance List”.

Meer lezen over de regelementen, klik hier

Wedstrijd

Hoe wordt de indeling van de series en groepen bij de meerkamp bepaald?

Voor een goede indeling worden de groepen ingedeeld op basis van hun beste prestatie; indien van toepassing worden zo nodig de tijden omgerekend naar indoortijden op basis van het aantal punten wat bij een outdoor prestatie hoort. Het beste is om je pr’s op de 60 m en/of 60 mh op te geven. De indeling van de afsluitende 800m of 1000m gebeurt op basis van de stand (conform wedstrijdreglement).

Wanneer komen het programma en tijdschema online?

Het tijdschema wordt na de screening gepubliceerd. De screening zal kort na sluiting van de inschrijving plaatsvinden. Het dagprogramma is terug te vinden in de wedstrijdbepalingen.

Prestatieverbeteringen doorgeven

Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?

Nee, dit kan niet meer. Je kan tot de sluiting van de inschrijfdatum een prestatieverbetering opgeven. Daarna zal namelijk de screening plaatsvinden en is het niet meer mogelijk.

Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK Indoor Meerkamp, wat moet ik dan doen?

Wanneer je voor de wedstrijd geblesseerd raakt, meldt je je af bij de organisatie, via: [email protected]. Dit dien je uiterlijk voor de meldtijd te doen. Hoe eerder je afmeldt hoe prettiger voor je mede-atleten op de reservelijst. Blessures tijdens de NK moeten ook doorgegeven worden aan de organisatie. Zonder afmelding volgt er een boete van €25. Art. 142, Lid 4 is van toepassing. Als je geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd, meldt je je ter plekke af bij de TIC.

*Aan eventuele typfouten kunnen geen rechten worden ontleend. Daarbij zijn het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen altijd leidend.

 
Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK