FAQ AA Drink NK Indoor senioren

LET OP: Er gelden andere inschrijfbepalingen voor technische onderdelen dan voor looponderdelen. Zo moet je voor een technisch onderdeel je beste indoor of outdoor prestatie opgeven en voor de looponderdelen moet je je beste indoor en/of outdoor prestatie opgeven. Dit heeft te maken met het omrekenen van de je prestatie naar punten volgens de ‘IAAF scoring tables’. Zie vraag 3 voor verdere uitleg.

Veelgestelde vragen

Inschrijven

Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven voor de NK?

De uiterste datum staat in de wedstrijdbepalingen. Op de laatste dag is inschrijven mogelijk tot 23:59 uur! Schrijf tijdig in! Door ruim voor de sluitingsdatum in te schrijven zijn fouten nog te herstellen, kan je nog een prestatieverbetering doorgegeven of is er nog contact met het wedstrijdsecretariaat mogelijk bij vragen / problemen. Wacht dus niet tot de laatste dag! 

Hoe werkt de betaling van het inschrijfgeld precies?

Betalen voor inschrijving van het NK Indoor is verplicht. Per onderdeel waarvoor je inschrijft betaal je inschrijfgeld. 

Wanneer je wordt toegelaten tot het deelnemersveld dien je direct je inschrijfgeld te betalen via iDeal. Betaal direct nadat je bericht voor deelname ontvangt. Niet tijdig betalen = niet meedoen! 

Indien je niet wordt toegelaten tot het deelnemersveld, hoef je niet te betalen.

Zie artikel 5c van de wedstrijdbepalingen: "Indien het inschrijfgeld van de geplaatste atleet niet uiterlijk om 19.00 uur op de dag voorafgaand aan de start van het onderdeel is voldaan, of de E-learning module niet is afgerond, wordt de atleet uitgesloten van deelname"

 

 

Hoe worden indoor- en outdoor prestaties met elkaar vergeleken?

Voor de technische onderdelen maakt het niet uit of het een indoor of outdoor prestatie is, mits het voldoet aan de gestelde eisen zoals beschreven in de inschrijfbepalingen. Op basis daarvan wordt er een ranking gemaakt op beste prestaties.

Voor de looponderdelen geldt dat je een indoor en/of outdoor presetatie kunt opgeven. 

Let echter op bij de 3000m: Bij dit onderdeel kan worden ingeschreven met de beste indoor en/of beste outdoor prestatie op een 3.000 m, 5.000 m en/of 10.000 m op de baan binnen de kwalificatieperiode;

De prestaties worden vergeleken aan de hand van de IAAF Scoring Tables Calculator, aan de hand hiervan wordt de beste prestatie genomen. 

Zie de wedstrijdbepalingen voor alle informatie.

Hoe zit het met deelname van buitenlandse atleten aan de NK?

Aan de NK worden in principe geen buitenlandse atleten toegelaten.

Waarom wordt bij inschrijving gevraagd welke schoen/spike ik verwacht te dragen tijdens de NK?

World Athletics heeft recent twee belangrijke reglementswijzigingen doorgevoerd die van toepassing zijn voor Nederlandse wedstrijden en de komende Nederlandse Kampioenschappen.

Vul bij je inschrijving in atletiek.nu daarom per onderdeel in:

Merk schoenen/spikesType schoenen/spikes en of je wel of geen eigen inlegzool gebruikt (JA/NEE)

Een voorbeeld: Je loopt op Nike Zoom SD3 en je hebt geen eigen inlegzool, vul dan in: Nike - Zoom SD3 - eigen inlegzool Nee 

Dus: MERK - TYPE - eigen inlegzool (ja / nee)

World Athletics heeft een lijst gepubliceerd met goedgekeurde schoenen die voldoen aan de gestelde eisen, deze kan je hier vinden. Klik op "Manuals and guidelines" en dan op "World Athletics Shoe Compliance List".

Schoenen Controle
In de callroom zullen ook je schoenen/spikes worden gecontroleerd. En er zal worden gecheckt of jouw schoenen/spikes overeenkomen met de opgegeven informatie tijdens de inschrijving. In geval van eventuele records zal de desbetreffende scheidsrechter de gebruikte schoenen/spikes nogmaals controleren na afloop van het onderdeel.

In de warming-up hal is een speciale plaats gecreëerd waar je jouw schoenen/spikes kan laten controleren als je niet zeker bent of deze voldoen aan het Wedstrijdreglement. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je schoenen/spikes draagt die voldoen aan het Wedstrijdreglement (TR5).

World Athletics publiceert een lijst met goedgekeurde schoenen/spikes. Deze kan je hier vinden. Klik op "Manuals and guidelines" en dan op "World Athletics Shoe Compliance List”.

Meer lezen over de regelementen, klik hier

Wedstrijd

Als de series en/of halve finales komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?

Wanneer er series en/of halve finales komen te vervallen wordt dit direct vermeld op deze website bij het nieuws. Wat verder betekent dat je je moet melden bij het meldbureau uiterlijk 1,5 uur voor aanvang van de halve finale of de finale. Na de eerste keer melden bij het meldbureau hoef je je daarna alleen nog te melden in de call room. De tijden op het definitieve tijdschema blijven van kracht.

Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK, wat moet ik dan doen?

Wanneer je geblesseerd raakt dien je je af te melden bij de organisatie. Dit dien je uiterlijk voor de meldtijd te doen. Hoe eerder je afmeldt hoe prettiger voor je mede-atleten. Zonder afmelding volgt er een boete van €25. Art. 142, Lid 4 is van toepassing. Afmelden kan via een email naar: [email protected]

Wanneer komen het programma en chronoloog online?

Het programma valt af te lezen aan de wedstrijdbepalingen. Het voorlopig chronoloog kan je hier vinden. Het definitieve chronoloog komt uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de NK online.

Wanneer kan mijn coach wel/niet mee naar de warming-up area?

Voor toegang tot de warming-up dient hier een aparte coach accrediatie te worden aangevraagd. Deze is alleen geldig in combinatie met een geldig toegangsbewijs. Atleten krijgen bij het melden een extra polsbandje dat hiervoor kan worden gebruikt. RTC coaches ontvangen een afwijkende accrerdiatiekaart die voor alle weekenden geldig is en tevens dient als toegangsbewijs.

Prestatieverbeteringen doorgeven

Hoe kan ik prestatieverbeteringen doorgeven als ik ben toegelaten of reserve ben?

Een prestatieverbetering voor de sluiting van de inschrijving kan worden doorgegeven per mail aan [email protected] of door je inschrijving zelf te wijzigen via www.atletiek.nu

Een prestatieverbetering na de sluiting van de inschrijving kan tot de uiterste meldtijd per mail ([email protected]) worden doorgegeven bij het wedstrijdsecretariaat. Dit verandert niet de status (toegelaten, reserve of afgewezen) van de atleet. Wel kan de plaatsing voor de toegelaten atleet van invloed zijn op de serie indeling.

Vermeld bij het doorgeven van een prestatieverbetering altijd duidelijk je naam, geb. datum, categorie, het betreffende onderdeel, je prestatieverbetering en de link naar de uitslag. 

Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?

Nee, dit kan niet meer. Je kunt tot de sluiting van de inschrijfdatum een prestatieverbetering opgeven. Daarna zal de screening plaatsvinden en is dit niet meer mogelijk.

*Aan eventuele typfouten kunnen geen rechten worden ontleend. Het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen zijn altijd leidend.

 

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK