Veelgestelde vragen

Wanneer komt het tijdschema online?
Het voorlopig tijdschema staat op deze site. Het definitief tijdschema verschijnt na de sluiting van de inschrijving.

Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven?
Inschrijven is mogelijk tot  tot 29-08-2021 23:59u.

Wanneer weet ik of ik ben toegelaten?
Nog niet bekend. 

Ik wil als C-junior deelnemen aan de ASICS NK Junioren, kan dat?
Ja, dat kan mits de opgegeven prestatie behaald is voor de gewenste ingeschreven categorie geldende specificaties (gewichten, hordehoogten en afstanden) en vervolgens tot de top behoort van het aantal startplekken. 

Als eerstejaars B-junior inschrijven met een C-junior prestatie, kan dat?
Dit kan alleen wanneer voor de behaalde prestatie dezelfde geldende specificaties (hoogte, gewicht, etc.) van toepassing zijn als bij de B-junioren. Is dit niet het geval? Dan zal je een prestatie moeten leveren als B-junior om deel te kunnen nemen aan de NK. 

Bij het hink-stap-springen zijn limieten gesteld, wat houden die in?
Wie in de inschrijfperiode voldaan heeft aan de limieten die bij hink-stap-springen gesteld zijn, kan zich inschrijven voor de NK. Inschrijvingen met een prestatie onder de limiet worden dus niet geaccepteerd i.v.m. de veiligheid van de deelnemers. Tijdens de NK wordt namelijk gewerkt met een minimale (vaste) balkafstand. Bij de meisjes U20 en U18 is dat 9 meter, bij de jongens U20 en U18 is dat 11 meter. 

Kan ik na de sluiting van de inschrijving nog een prestatieverbetering doorgeven?
Nee, dit is niet meer mogelijk. We hebben de inschrijftermijn met een week verkort. Om dit allemaal goed te kunnen verwerken, is het niet mogelijk om nog een prestatieverbetering door te geven. 

Ik krijg een mail van het wedstrijdsecretariaat dat mijn inschrijving gewijzigd is, maar ik zie geen wijziging?
Alle opgegeven prestaties worden door het secretariaat gecontroleerd. Het resultaat van de controle wordt bij de prestatie vastgelegd en dat is dan een wijziging van je inschrijving. Kijk op de pagina 'Deelnemers' naar de kolom 'Onderdelen'. Daar staat een symbool voor het onderdeel waarvoor je ingeschreven hebt. Zet de cursor op dat symbool en dan krijg je een omschrijving van de status van je inschrijving te zien. Als er een vraagteken staat dan is je prestatie nog niet gecontroleerd. Als de status op ‘Afgewezen’ staat dan krijg je ook een verklaring van deze afwijzing. 

Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?
Nee, dit kan niet meer. Je kunt tot de sluiting van de inschrijfdatum een prestatieverbetering opgeven. Vlak daarna zal namelijk de screening plaatsvinden en is het niet meer mogelijk een verbetering mee te nemen. 

Als de series en/of halve finales komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?
Dit hangt af van het tijdstip wanneer duidelijk is dat er een ronde vervalt. Indien alle atleten aanwezig zijn, zullen we in overleg de (halve) finale op de dag/tijdstip van de vervallen ronde plannen. Wanneer er series en/of halve finales komen te vervallen wordt dit direct vermeldt op deze website bij het nieuws. 

Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK, wat moet ik dan doen?
Wanneer je geblesseerd raakt dien je je af te melden bij de organisatie. Voor de wedstrijd per mail via wedstrijdsecretariaat@nkjunioren.nl. Tijdens de wedstrijd per email en/of bij het TIC. Dit dien je uiterlijk voor de meldtijd te doen. Hoe eerder je afmeldt hoe prettiger voor je mede-atleten op de reservelijst. Zonder afmelding volgt er een boete van €25. 

Hoe werkt mijn betaling na de inschrijving voor de NK?
Tijdens de inschrijving dien je direct te betalen met iDeal. Als je niet bent toegelaten tot de NK wordt je inschrijfgeld geretourneerd. 

Ik ben toegelaten/reserve voor de NK en ik heb me daarna op tijd afgemeld, moet ik dan toch inschrijfgeld betalen?
Ja, als je toegelaten bent tot de NK, direct of als reserve, dan moet je inschrijfgeld betalen, ook als je bent verhinderd of niet kan deelnemen door een blessure. 

*Aan eventuele typefouten kunnen geen rechten worden ontleend. Daarbij zijn het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen altijd leidend.

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK