Atletiekunie

Wij zijn opgericht in 1901 onder de kop Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

De Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (kortweg Atletiekunie) is de sportkoepel voor ruim driehonderd atletiek- en loopsportverenigingen in Nederland. Samen met alle andere Nederlandse sportbonden is zij aangesloten bij het Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF). Samen met alle internationale Atletiekfederaties is zij verenigd in European Athletics en de World Athletics.

De Atletiekunie is gevestigd op het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. Hier vind je zowel het Bondsbureau als het Olympisch Trainingscentrum.Organisatie

De Atletiekunie bestaat uit het uniebestuur, de unieraad en het bondsbureau. Het uniebestuur is de officiële vertegenwoordiger van de Atletiekunie en zorgt voor het formuleren en realiseren van het beleid en de unieraad vertegenwoordigt alle leden van de Atletiekunie. De medewerkers van het bondsbureau bereiden het beleid voor en voeren dit uit. Daarnaast vervullen zij allerlei taken die ervoor zorgen dat de atletiek aantrekkelijk wordt en blijft. Zij organiseren wedstrijden (baan- en indoorwedstrijden) en cursussen (voor bijvoorbeeld trainers, juryleden, maar ook voor beginnende lopers), zorgen voor de uitzending van topatleten naar verschillende toernooien en zorgen voor een goede ondersteuning voor verenigingen.
 

Lid van de Atletiekunie

Lid zijn van de Atletiekunie heeft een aantal voordelen. Als lid ben je namelijk aanvullend verzekerd tegen ongevallen. Je krijgt toegan tot onze Volta app, waarin je onder andere je  Atletiekunie ledenpas/ledenprofiel kunt raadp[legen. Je krijgt verder korting op themadagen, kunt meedoen aan cursussen/opleidingen en je kunt natuurlijk gebruikmaken van de diensten van de bond, zoals meedoen aan de competitie of andere wedstrijden.