Paralympische Spelen 2016

7 - 18 september 2016
Vorige

De Nederlandse paralympische atletiekploeg voor Rio de Janeiro telt 14 atleten. De Atletiekunie heeft 9 vrouwen en 5 mannen voorgedragen bij NOC*NSF. De Paralympische Spelen vinden plaats van 7 tot en met 18 september 2016, het atletiekprogramma wordt afgewerkt van 8 tot en met 17 september.

"We zijn trots op deze sterke ploeg", aldus Technische Directeur Ad Roskam. “Met acht medaillewinnaars bij de laatste Wereldkampioenschappen in Doha onder aanvoering van kopvrouw Marlou van Rhijn gaan we met hoge verwachtingen naar Rio. Dit team is een mooie mix tussen zeer ervaren atleten en talentvolle debutanten. We gaan alles in het werk stellen om de atleten in Rio boven zichzelf uit te laten stijgen".

Live volgen?

De Paralympische Spelen zijn uiteraard ook live te volgen:

Vanaf aanstaande donderdag 8 september is er twee keer per dag op prime time aandacht voor de Paralympische Spelen:

  1. in de ochtend om 07.40 uur op NPO 1 worden de prestaties van de afgelopen dag samengevat (herhalingen om 09.38 en 16.33 uur) en
  2. aan het begin van de avond, om 19.20 uur op NPO 2, is er een magazine-achtig programma met veel aandacht voor de sport, met onder meer portretten van de atleten en gesprekken met winnaars, verliezers en coaches. Herman van der Zandt presenteert beide programma’s en wordt geregeld terzijde gestaan door oud-rolstoelbasketballer Marc de Hond.