Trainen als Topper

Ga jij de uitdaging aan?!

Femke, Bram, Tony en Pieter van het AA Drink Talententeam hebben ieder een leuke uitdaging voor jou! Ga jij alle vier de uitdagingen aan, dan maak je kans op de hoofdprijs: een dag op het nationale trainingscentrum Papendal, met verschillende clinics van de talenten. Deze dag zal plaatsvinden op 24 oktober 2015. Daarnaast wint wekelijks de leukste uitdaging een ASICS rugtas met daarin een AA Drink performance pakket.

Dus ben je 12, 13, 14 of 15 jaar en ben je niet vies van een uitdaging? Pak dan je camera en doe mee!

De actie wordt aangeboden door ASICS, AA Drink en de Atletiekunie. Lees de Actie Voorwaarden Trainen als Topper.

Door op onderstaande links te klikken kun je de uitdagingen van onze toppers nog eens terug kijken.

 

Veel enthousiasme bij clinics AA Drink Talententeam

Zaterdag 24 oktober stond in het teken van de hoofdprijs voor de ‘Trainen als Topper’ actie. De actie die de Atletiekunie samen met haar partners ASICS en AA Drink heeft opgezet. Ieder talent deed een uitdaging voor die de junioren na konden doen. Als je alle vier de uitdagingen was aangegaan maakte je kans op de hoofdprijs, een dag met clinics van de talenten uit het AA Drink talententeam. Thyra van Diemen ging er met de hoofdprijs vandoor en dus kwam zij met haar clubgenoten van PAC Rotterdam naar Papendal voor een speciale dag!

De dag begon om 12:15 uur met een ontvangst op het bondsbureau van de Atletiekunie met een lekkere lunch. Hier konden de jongens en meisjes van PAC kennis maken met Pieter Braun, Femke Pluim, Bram Peters en Tony van Diepen en alvast energie tanken voor een middag vol clinics. Ook kregen ze allemaal een leuk cadeautje van AA Drink en ASICS.

Het middagprogramma startte met een rondleiding door de Arnhemhal en over de atletiekbaan. Iedereen keek de ogen uit bij het zien van de indoor trainingsfaciliteiten die de atleten iedere dag tot hun beschikking hebben. Pieter liet de junioren nog zien hoe je binnen het speerwerpen kunt trainen en wie wilde kon zelf ook nog een speer in het werpnet werpen.

Na de rondleiding was het dan toch echt tijd voor de clinics. Deze begonnen met een gezamenlijke warming-up en het maken van drie groepen. Ieder groepje begon met een clinic en draaide na 30 minuten steeds door naar de volgende. Bram en Tony verzorgden samen een sprint clinic gericht op reactiesnelheid bij de start. In verschillende vormen probeerden de junioren steeds zo snel mogelijk weg te komen en hun ‘race’ te winnen. Hierbij kregen ze de nodige tips om ook goed op hun techniek te letten. Bij Femke stond het polsstokhoogspringen natuurlijk centraal. De atleten begonnen met verschillende oefeningen op turnmatten gevolgd door oefeningen met de trampoline. Als laatste leerden ze de houding en het lopen met de polsstok. Pieter ging aan de slag met een start clinic. Pieter lette vooral op de loophouding en de eerste meters na de start. Hij legde uit hoe je snel weg kan komen en dit door kan zetten naar het tweede deel van je race. Een gevarieerd programma dus! Na de clinics was het natuurlijk tijd voor een groepsfoto en handtekeningen.

Wij kijken terug op een geslaagde dag en hopen dat iedereen het leuk heeft gehad. Daarnaast willen we alle aanwezigen en iedereen die mee heeft gedaan aan de actie enorm bedanken voor hun inzet en enthousiasme!

 

Bekijk hier het fotoalbum van deze dag