Papendal

Wij focussen ons op het samenbrengen van de beste atleten met de beste coaches in het beste programma. Het Olympisch Trainingscentrum voor de Atletiek op het Centrum voor Topsport en Onderwijs van Papendal is de uitvalsbasis voor de ambitie om duurzame, mondiaal toonaangevende atletiekprogramma’s te realiseren. Daarmee biedt de Atletiekunie de randvoorwaarden voor atleten om te presteren tussen de besten van de wereld.

Voor de vier clusters meerkamp/werpen/springen, sprint/horden, MiLa en Para-atletiek bieden we een fulltime trainingsprogramma aan op het Olympisch Trainingscentrum Papendal. Ook in het kader van talentherkenning en talentontwikkeling biedt de Atletiekunie aan toptalenten, de zogenaamde ‘High Potentials’ uit de vier clusters meerkamp/werpen/springen, sprint/horden, MiLa en Para-atletiek fulltime trainingsprogramma’s op het Olympisch Trainingscentrum Papendal aan.

Sinds de Atletiekunie zich eind 2005 vestigde op Papendal heeft het trainingscentrum een gedaantewisseling ondergaan met nu uitmuntende trainingsaccommodaties voor talloze sporten, zo ook de atletiek. De Arnhemhal, exclusief voor topatleten, is daar een treffend voorbeeld van. Nederlandse topatleten hebben naast fulltime topcoaches ook de beschikking over medische, psychologische, voedings- en studiebegeleiding. Factoren die het verschil kunnen maken tussen top en wereldtop.

Papendal en de sporters op Papendal staan toenemend in de (media-)aandacht. 

  • Een treffend voorbeeld daarvan is de uitzending van de Hokjesman.
    Hoe verhouden mensen zich binnen een hechte gemeenschap tot elkaar? In Papendal worden jonge sporters mentaal en fysiek voorbereid op het hoog houden van 's lands eer. Uitverkoren vanwege talent, ambitie en het lichaam waarmee ze geboren zijn. De Hokjesman onderzoekt hoe de beloften en talenten in Papendal worden omgetoverd van sporter tot topsporter, in de wetenschap dat slechts een enkeling het erepodium haalt