Samenwerking Johan Cruyff Foundation

Samenwerking Cruyff Foundation en Atletiekunie

Om meer mensen met een beperking op de atletiekbaan te krijgen bij verschillende atletiekverenigingen is het noodzakelijk dat het aanbod van aangepast atletiek wordt verbreed en versterkt. Dankzij de samenwerking tussen de Cruyff Foundation en de Atletiekunie is het mogelijk om structureel mensen met een beperking te enthousiasmeren voor atletiek. Er worden clinics gegeven op scholen en talentdagen georganiseerd. Daarnaast worden trainers en verenigingen versterkt. Ook worden er wedstrijden georganiseerd waarin para atleten (mensen met een beperking) geïntegreerd deelnemen. Zo ontstaat een brede basis van para atleten. Vanuit deze brede basis worden talenten gescout voor een intensief talentprogramma, waarbij de basis bij de lokale vereniging ligt. De Cruyff Foundation voorziet, in samenwerking met de Atletiekunie, in het ontwikkelen van breedtesporter, naar talent, naar topsporter.

Zo geven wij samen kinderen de ruimte om te sporten en zich te ontwikkelen.


Talentcoach Fynn van Buuren vertelt wat de steun van de Cruyff Foundation betekent

“Met de ondersteuning van de Cruyff Foundation kunnen we méér doen voor sporters met een beperking dan alleen trainingen organiseren. Zo kunnen we talenten de mogelijkheid bieden om aan internationale wedstrijden deel te nemen of op trainingsstage naar het buitenland te gaan. Bovendien heeft de Cruyff Foundation het mogelijk gemaakt om kostbare materialen, zoals sportrolstoelen, aan te schaffen. Dat we deze nu vanuit de Atletiekunie beschikbaar kunnen stellen, maakt het voor talenten makkelijker om met atletiek te beginnen.”


Nikita den Boer: 'Van talent naar wereldtop'

Para-atlete Nikita den Boer (29) kwam via de talentendag van de Atletiekunie in aanraking met atletiek, ging samenwerken met de talentencoach en nu, enkele jaren later, strijdt ze mee met de wereldtop. “Voor para-sporters is het vaak lastig om aan het juiste sportmateriaal te komen en te beginnen bij een vereniging. De Cruyff Foundation heeft financiële middelen beschikbaar gesteld, waardoor de Atletiekunie een wheelerrolstoel kon aanschaffen en ik kon beginnen met wheelen. Door deze drempels weg te nemen, staan steeds meer verenigingen open voor aangepast sporten. Ik ben de Cruyff Foundation dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, want ik heb op dit moment de leukste baan die ik me kan wensen.”