Blessure(preventie)

Er zijn allerlei artikelen over wat je moet doen bij een bepaalde blessure. De artikelen hebben allemaal dezelfde opbouw; na een korte inleiding over de blessure, wordt beschreven waardoor de blessure kan ontstaan, hoe de blessure te voorkomen is en wat eraan gedaan kan worden als de blessure toch ontstaan is. 

De Blessure adviseur

Ook weleens last van een pijntje of kwaaltje tijdens het hardlopen? Is het eenmalig of blijft het terugkomen en weet je niet precies wat het is?
Dan hebben we nu een superhandige tool voor je: de online ‘Blessure Adviseur’!

Het risico op een hardloopblessure ligt bijna drie keer zo hoog als het gemiddelde in de sport.
Als je nu toch een blessure hebt opgelopen, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. De online ‘Blessure Adviseur’ helpt je daarbij, geeft inzicht in je blessure en laat zien wat je zelf kunt doen om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

Bepaal jouw zelfdiagnose
Door de vragen van de Blessure Adviseur te beantwoorden kom je per vraag dichter tot één of meerdere zelfdiagnose(s). Vervolgens krijg je uitleg en adviezen over de klacht die je hebt.

Op een virtueel lichaam geef je aan waar je klachten ervaart. Aan de hand van vier simpele vragen krijg je vervolgens inzicht in:
• Welke blessure heb ik mogelijk?
• Wat houdt de blessure in?
• Wat betekent het voor mij persoonlijk?
• Wat kan ik zelf doen?

De ‘Blessure Adviseur’ is geen één-op-één vervanging van een zorgprofessional, maar maakt je er wel bewust van dat je bij een blessure niet altijd direct een arts of fysiotherapeut hoeft op te zoeken. Door zelfstandig herstel bevorderende en versterkende oefeningen uit te voeren, kun je al een hoop verhelpen. En als je toch zorg nodig hebt, dan kun je direct via de ‘Blessure Adviseur’ de juiste weg vinden naar een zorgprofessional.

Bepaal jouw zelfdiagnose

De ‘Blessure Adviseur’ is een samenwerking tussen Sportgeneeskunde Nederland, de Atletiekunie, VeiligheidNL en Zilveren Kruis.