Dag 4 - Middag: Verwachtingen niet waargemaakt

Geplaatst op Zondag, 12 juli 2015

Op papier leek de zondagmiddag een prachtige te worden voor de Nederlandse U23-ploeg. Twee atleten in de finale met nog wat rek in hun prestatie, twee estafetteploegen als derde door naar de finale en op de 5000m nog een atlete die ook zou moeten kunnen strijden om een mooie plek. Het pakte allemaal net niet goed uit.

Bij het verspringen werd het nooit de wedstrijd van Nadine Visser. Om bij de laatste acht te komen had Visser ook een pr moeten springen, maar dat zat er geen moment in vandaag (6m16 was haar beste sprong). Zonde, maar over twee jaar mag Nadine nog een keer terugkomen naar de ECU23, want ze is pas eerste jaars senior. Dat geldt niet voor Anne Luijten. Die had vraag laten zien wat ze in haar mars heeft, maar het lukte vandaag helemaal niet. Met 16.29,60 bereikte ze uiteindelijk de 14e plaats.

Jurriaan Wouters had als doel het halen van de finale, maar voor hem gold ongeveer hetzelfde als voor Visser. Al had hij wel een beetje pech doordat zijn eerste poging bijvoorbeeld zo ongeveer om zeep geholpen werd door de feestvierende 4x100 finalewinnaars die in zijn eerste poging (gisteren zijn beste) zijn voorbereiding verstoorden. Maar dat hoort ook bij een toernooi. Zijn tweede en derde poging waren nog wel ruim over de zeventig meter (70.52 en 71.97), het niveau van het speerwerptoernooi was dusdanig hoog (drie man met 80+!) dat dit niet genoeg was voor de laatste acht.

De beide estafetteploegen durfden met hun derde plekken in de kwalificaties hardop te dromen van podiumplekken na hun series. De vrouwen kwamen met hun vierde plek nog aardig dichtbij, maar in tegenstelling tot de andere ploegen waren ze niet sneller dan de series en daarom resteerde er niets anders dan de vierde plek. De mannen troffen het nog slechter. Zij wisselden verkeerd en daardoor werd hun zevende plek zelfs omgezet in een DSQ.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Tekst & foto’s: Coen Schilderman