EK round-up sessie 6: Dafne maakt de verwachtingen waar

Geplaatst op Vrijdag, 8 juli 2016

Na gisteren goud en brons hebben we deze medailles verdubbeld. Liemarvin Bonevacia en Dafne Schippers zetten het stadion in vuur en vlam. Smetje op de avond was de diskwalificatie van Churandy Martina, die zich voor de tweede keer in zijn carrière een internationale medaille ontnomen zag worden. En dan waren er nog de nodige kwalificatierondes waarin Nederlanders in actie kwamen.

Goud
Het hoogtepunt van de avond was de gouden race van Dafne Schippers. Zij kwam in de halve finale al tot 10.98, in de finale was ze zelfs nog sneller en stond er geen maat op de Utrechtse. Begeleid door een oranje en rood-wit-blauw gekleurd Olympisch Stadion won zij het goud op de 100 meter voor de dames. Voor Naomi Sedney hield het toernooi op na de halve finale. De atlete van Ilion kwam in haar halve finale tot 11.44 en dat was niet genoeg om door te dringen tot de finale.

Churandy Martina kwam ook als eerste over de finishlijn, had zijn ereronde al gemaakt en werd daarna gediskwalificeerd voor het raken van de lijn aan de binnenkant van baan 8. Daarmee werd zijn winnende race die finishte in 20.37 ongedaan gemaakt. Solomon Bockarie schoof daardoor op van plek 5 naar 4 en mist nu op duizendsten een medaille. Zijn tijd was 20.56. Hensley Paulina kreeg in de halve finale last van zijn hamstring en sneuvelde met 23.49 in de halve finale.

Brons voor Liemarvin
Liemarvin Bonevacia zei al dat hij voor een medaille ging voor eigen publiek en hij maakte het waar. Bij het uitkomen van de bocht waren er nog 4 mannen in de running voor een medaille en hij was uiteindelijk een van de mannen die met medaille naar huis gingen. Met 46.61 pakte hij het brons.

Anouk Vetter aan de leiding in de zevenkamp
Na een geweldige eerste dag gaat Anouk Vetter stevig aan de leiding van de zevenkamp. Na een goede ochtend haalde ze een PR op kogel (15.69) en liep ze een sterke 200 meter (23.89). Ze ligt na één dag op koers voor een medaille. Nadine Broersen had een moeilijkere dag en staat na 14.45 op kogel en 25.51 op een 9e plaats.

Niet iedereen haalde een medaille
In de 400m voor de vrouwen had Nederland ook een troef in de finale in Nicky van Leuveren. Zij kwam tot 52.67 en werd 8e in deze eindstrijd. Desondanks mag ze terugkijken op een fantastisch toernooi en ze gaat met een nieuw PR naar huis. Sifan Hassan kon vandaag nog geen medaille pakken en ze won haar serie. Haar eerste 1500m van het outdoorseizoen ging in 4:13.45. Haar zien we zondag terug in de finale. Thijmen Kupers kwam in de halve finale van de 800 meter in actie. Hij vertrok hard en werd daarna nog door 2 atleten ingehaald, maar zijn derde plek was genoeg voor een directe finaleplaats. Zijn tijd was 1:46.61.