IOC: 'systematisch dopinggebruik Russische atletiekploeg'

Geplaatst op Dinsdag, 5 augustus 2008
IOC: 'systematisch dopinggebruik Russische atletiekploeg'

De atletiekwereld is vandaag opnieuw opgeschrikt door een Russische dopingaffaire. Snelwandelaar Vladimir Kanaikin, een van de medaillekandidaten op de 50km in Peking, is betrapt op het gebruik van doping. Volgens het IOC is er sprake van systematisch dopinggebruik in de Russische atletiek.
Volgens de voorzitter van de medische commissie van het IOC, de Zweed Arne Ljungqvist, wijst de opeenvolging van dopingzaken binnen de Russische atletiek op een "systematisch gebruik van doping." "Het is nu aan de Russische federatie om uit te zoeken wat er gebeurd is."

Overigens testten nog twee andere snelwandelaars, Alexei Voevodin en Viktor Buraev, eveneens positief, maar zij zijn niet geselecteerd voor de Olympische Spelen. Eerder waren al Russische werpers en lopers positief getest op doping.

Lees ook op sportwereld.be

Goed nieuws uit Peking is er ook: de Olympische vlam is in de Olympische hoofdstad aangekomen. De komende dagen maakt de vlam een tocht door de stad. Wie de vlam vrijdag tijdens de openingsceremonie het stadion in draagt, is nog onbekend.