Martina enige Antilliaanse atleet

Geplaatst op Maandag, 4 augustus 2008
Martina enige Antilliaanse atleet

Zonder 4x100 meter estafetteploeg is Churandy Martina de enige atleet die van de Antillen en Aruba naar Beijing reist. De sprinter wordt gezien als outsider op de 100 en 200 meter.

Martina verbeterde dit jaar al vroeg in het seizoen zijn persoonlijk en nationaal record tot 10,00 en staat daarmee hoog genoteerd op de wereldranglijst. De 24-jarige sprinter van Rotterdam liep dit jaar niet heel veel wedstrijden, maar scoorde wel uitstekend. Zo won hij begin juli in Madrid een Grand Prix wedstrijd in 10,03. Op de 200 meter kwam hij zelfs maar twee keer in actie, maar ook zijn 20,17 (nationaal record) en 20,50 mogen er zijn.
Martina komt dit keer niet in actie met de Antilliaanse estafetteploeg, omdat het initiatief gestaakt werd na de positieve dopingtest en schorsing van Geronimo Goeloe. Naast Martina gaan er daarom louter twee zwemmers, een schutter en een judoka naar Beijing. Volgens caribiana.nl won een Antilliaan pas een keer eerder een Olympische medaille (in 1998, windsurfen).

In ander Olympisch nieuws:
* Vijf dagen voor het Olympische startsignaal in China kijkt iedereen met een kien oog naar de voorspellingen. De eerste berichten zijn dat het op de opningsdag wel eens slecht weer zou kunnen worden - en dat dat heel goed kan uitpakken. De flinke regen en wind die namelijk voor eind deze week wordt voorspeld, zou wonderen kunnen doen voor de gevreesde luchtkwaliteit. Sowieso is de lucht de laatste dagen flink opgeklaard in Beijing, voor het eerst dit jaar voldeden alle normen drie opeenvolgende dagen aan de internationale kwaliteitsnormen, meldt een verslaggever van de Engelse Telegraph.