MONDO innoveert: kan het nóg sneller?

Geplaatst op Vrijdag, 8 augustus 2008
MONDO innoveert: kan het nóg sneller?

Waar vorig jaar bij de WK Atletiek in Osaka in de pers ruim aandacht werd besteed aan de nieuwe volgens ingewijden zeer snelle atletiekbaan, heeft het Italiaanse MONDO in alle stilte in Beijing een innovatieve nieuwe toplaag in het atletiekstadion geïnstalleerd. MONDO, dat met ruim 250 wereldrecords op eenzame hoogte staat, heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in research en development, resulterend in een nieuwe toplaag. De in Italië uitgevoerde testen, laten met een gemiddelde winst van 0,001 s/m (0,1 s/100m) een veelbelovend beeld zien.

\"\"
Links de nieuwe en rechts de oude toplaag
De innovatie zit in de structuur van de toplaag en de schokabsorptie. Overbrenging van energie en verlies daarvan vormen een belangrijk aspect in de functionale snelheid van een atleet. MONDO denkt een formule te hebben gevonden waarbij het energieverlies wordt beperkt terwijl tegelijkertijd de atleet comfortabeler loopt (de toplaag voelt zachter aan).
MONDO spreekt zich aan de vooravond van de Spelen nauwelijks uit over de innovatieve toplaag. Mocht deze daadwerkelijk de beoogde winst opleveren, bewijst MONDO andermaal de kwaliteit van haar product.
MONDO is partner van de IAAF en Atletiekunie en heeft naast de atletiekbaan in Beijing de hand- en basketbalvelden geïnstalleerd.
\"\"
Installatie van de atletiekbaan (foto van ruim een maand geleden)
www.mondoworldwide.com