Radcliffe kan starten, Gevaert kondigt afscheid aan

Geplaatst op Dinsdag, 5 augustus 2008
Radcliffe kan starten, Gevaert kondigt afscheid aan

Paula Radcliffe gaat van start op de Olympische marathon. Een stressfractuur in haar dijbeen leek roet in het eten te gooien voor de Britse, maar ze is op tijd hersteld.

De 34-jarige atlete heeft een indrukwekkende erelijst, maar een Olympische medaille ontbreekt daar nog op. In Athene moest ze de marathon halverwege staken. In Peking gaat ze in ieder geval van start. \'Wat er daarna gebeurt weet ik niet. Ik ga alles doen wat in mijn vermogen ligt, daar draait het immers om op de Spelen\', stelt ze in een interview met de BBC. De artsen hadden aangegeven dat ze de Spelen wel kon vergeten, gezien de ernst van de blessure. Met een persoonlijk record van 2.15,25 en in haar achterhoofd de wetenschap dat ze van de acht gelopen marathons er zeven winnend afsloot, gaat ze 17 augustus met vertrouwen van start. Wel weet ze dat het waarschijnlijk is dat ze de Olympische marathon niet winnend afsluit. \'Maar ik ga er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.\'

Voor Kim Gevaert worden de Spelen van Peking haar laatste. Ze stopt na de zomer met topatletiek. De Belgische sprintster wordt dit jaar tante: haar zus is zwanger. Maar ze heeft zelf ook een grote kinderwens zo vertelde ze bij aankomst in het Belgische Olympische trainingskamp in Yantai. Dat is naast de zware belasting van topatletiek op haar lichaam een belangrijke reden om na dit seizoen te stoppen.