Rio Round-Up Dag 5

Geplaatst op Woensdag, 17 augustus 2016

Hoogtepunt
Het eerste onderdeel van de dag gisteren was het meteen raak. Vuurwerk!
In een warm Rio de Janeiro liep Susan Kuijken een perfecte 5.000m race en eindigde in de serie als 5e in 15:19.96. Genoeg om zich direct te kwalificeren voor de finale die vrijdagnacht gepland staat. In een race die van begin af aan hard ging kreeg ze het telkens voor elkaar om aan te haken bij de snelste dames in de kopgroep. Prima prestatie en een finale plaats is dan ook niet meer dan verdiend.

Tegelijkertijd begon Femke Pluim aan haar eerste Olympische spelen. We hoopten allemaal dat ze in ieder geval een goede wedstrijd zou springen, wat helaas niet lukte. Ze kwam niet over de 4.30m, wat niet genoeg was voor een finale plaats.
Even later lukte het ook Nadine Visser niet om met de zevenkamp in de benen zich een ronde verder te lopen tijdens de 100m horden series.
Aansluitend verzekerde Churandy Martina zich wel van een halve finale plaats op de 200m, wat hem op de 100m niet lukte gaat op zijn favoriete afstand dan gelukkig beter. Solomon Bockarie wist zich helaas niet te plaatsen. Hem zien we nog wel terug tijdens de 4x100m estafette later dit toernooi.

Diep in de nacht stond Dafne Schippers aan de start van de 200m halve finale. Vanuit baan 3 had ze uitzicht op de 100m winnares Elaine Thompson. Dafne was de enige atlete die onder de 22 seconden dook en verzekert zich zo van een goede baan in de finale vannacht.
Niet lang daarna stond de 1.500m finale op het punt te beginnen met Sifan Hassan in de gelederen. Na een langzame eerste ronde werd de wedstrijd in gang getrokken door twee Amerikaanse dames Helaas wist Sifan niet de snelheid te genereren om mee te doen om de medailles. Ze eindigde op een 5e plaats.

Video van de dag

Te vroeg gejuicht?

Foto van de dag

Soms zegt een foto genoeg.

Atleet van de dag

Atlete van de dag is toch Susan Kuijken na haar fantastische optreden tijdens de 5.000m.

Quote van de dag
Faith Chepngetich Kipyegon, Olympisch kampioene 1500m, over haar coach Bram Som:
"Bram is een goede coach. Hij heeft er met zijn trainingen voor gezorgd dat ik hier goed voorbereid aan de start stond".