WK indoor 2010 in Doha, 2012 in Istanboel

Geplaatst op Zondag, 25 november 2007
WK indoor 2010 in Doha, 2012 in Istanboel

De IAAF heeft in haar counsilmeeting de WK indoor 2010 toegewezen aan Doha (Qatar). De strijd voor de editie van 2010 ging tussen Doha en Istanboel. Beide steden presenteerden zich uitstekend, met prima faciliteiten, organisatiecapaciteit en overheiddondersteuning. IAAF kwam daarom tot het besluit om ook de WK indoor 2012 nu al toe te wijzen, namelijk aan de andere kandidaatstad: Istanboel. Daarbij werd door de counsil meegenomen dat beide steden uit het Midden Oosten (met Istanboel als letterlijke verbinding tussen Europa en Azie) de mogelijkheid geven om de atletiek nog meer te globaliseren.

Doha is bekend van de IAAF super grand prix die altijd in het voorjaar plaatsvindt. En vorig jaar werden er de Aziatische Spelen georganiseerd. Qatar investeert zeer veel in de sportfaciliteiten van Doha. Onder meer worden trainers uit heel de wereld naar Doha gehaald (o.a. voormalig bondscoach Gerard Lenting) om in het Doha Aspire Centre atleten op te leiden tot wereldtoppers. Doha is ook in de race voor de Olympische Spelen van 2016.

Istanboel organiseert in 2012 de WK indoor in het Sinan Erdem Dome waar 17.500 toeschouwers in kunnen.

Amman (Jordanie) is de derde stad uit het Midden Oosten dat een groot IAAF toernooi mag organiseren. Het WK cross 2009 is onder voorbehoud aan de hoofdstad van Jordanie toegewezen. De organisatie moet dan wel voor 15 december 2007 aan een aantal voorwaarden voldoen. De stad liet dit jaar wel zien op korte termijn een goed toernooi neer te kunnen zetten. Amman organiseerde de Aziatische kampioenschappen toen Beiroet zich wegens de oorlog in het land drie weken voor aanvang van het toernooi moest terugtrekken.

Het WK snelwandelen is toegewezen aan Chihuahua in Mexico.