WK Masters final round-up: 20 medailles in Perth

Geplaatst op Maandag, 7 november 2016

Dag 10 WK Masters Perth: 20 medailles en 5 Nederlandse Records

Gelukkig was het vandaag, op de laatste dag van het WK Masters, met zo'n 25° een aangename temperatuur. Om 6.00 uur kwamen de marathonlopers al in actie. Rudy Woord (M55) liep lekker, totdat hij in de laatste twee kilometer diverse mannen met een hamer tegenkwam. Hij eindigde op een keurige vijfde plek in zijn categorie in 3.16,13.

Een half uur later ging de halve marathon van start en daar deed Patrick Kwist (M45) goede zaken. Hij behaalde zijn derde medaille van dit toernooi: na goud op de 5.000m. en brons op de 10.000m. was er nu brons in een tijd van 1.12,52. Een knappe prestatie.

Ook werden vandaag de finales steeple chase gelopen. In het Western Australian Athletics Stadion liep Jeanine van Overveld (V55) in een goed opgebouwde race (2.000m.) naar het zilver in 9.08,07. Dat betekende voor haar een Nederlands record. In het Ern Clarke Athletics Centre werd Laura Huijbregts (V35) vierde in haar finale 2.000m. steeple chase in 8.07,65. (foto Fennie van Osch)

De mannen M45 werkten vandaag hun werpvijfkamp af. Martin Wijand blesseerde zich helaas bij het eerste onderdeel en werd 5e (3321 pnt.), Richard Bot verbeterde zijn PR en eindigde op de 7e plaats (3080 pnt.) en Harald Gijtenbeek werd 9e (2733 pnt.).

Met 20 medailles en 5 nieuwe Nederlandse records kan de ploeg tevreden de lange reis terug naar huis gaan maken.