43 TeamNL atleten naar European Games

Geplaatst op Woensdag, 14 juni 2023
43 TeamNL atleten naar European Games
© Erik van Leeuwen

De Europese Kampioenschappen Atletiek voor landenteams zijn onderdeel van de European Games en vinden plaats in Silesia (Polen), verdeeld over zes dagen. Nederland komt uit in de eerste divisie, die van 23 tot en met 25 juni georganiseerd worden. Vandaag maakte technisch directeur Vincent Kortbeek het team bekend.

Unieke strijd in Silesia

De EK Landenteams vinden plaats tussen 20 en 25 juni, verdeeld over drie divisies. Het strijdtoneel is het Slaski Stadium in de regio Silesia. Nederland komt uit in de eerste divisie waar in totaal 16 landen (Polen, Italië, Groot Brittannië & Noord Ierland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Portugal, Tsjechië, Zwitserland, Turkije, Finland, Zweden, Griekenland, België, Noorwegen en Nederland) tegen elkaar strijden in 17 individuele disciplines en de estafettes (4x100m en de 4x400m mixed).

De European Games

De EK voor Landenteams is sinds 2009 de opvolger van de Europacup Landenteams. Eén van de leukste wedstrijden van het jaar omdat het een unieke wedstrijd is: de deelnemers komen individueel in actie maar strijden juist ook voor een gezamenlijk teamresultaat. Dit jaar zijn de EK Landenteams Atletiek onderdeel van de Europese Spelen die van 21 juni tot en met 2 juli plaatsvinden in Polen. De Poolse stad Krakau en de omliggende regio Małopolska zijn het toneel van in totaal 26 sporten.

TeamNL voor de EK Landenteams bestaat uit:

*Bram Buigel vervangt Djoao Lobles op de 800 meter.

Volg onze Nederlandse atleten via

EK