ASICS NK Atletiek dag 2: favorieten winnen 400 meter horden

Geplaatst op Zaterdag, 29 juli 2023

Van 28 tot en met 30 juli vinden de Nederlandse kampioenschappen atletiek plaats bij AV Sprint in Breda. Op dag twee wonnen Cathelijn Peeters en Ramsey Angela de 400 meter horden, pakte Jorinde van Klinken haar tweede medaille en werden dag één van de zeven- en tienkamp afgewerkt.

Favorieten winnen 400 meter horden

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen waren er twee duidelijke favorieten op de 400 meter horden: Cathelijn Peeters en Ramsey Angela. Beiden stelden niet teleur en wonnen overtuigend de 400 meter horden finale. Peeters deed dit in een tijd van 54.95 seconden. De Bredase Anne van de Wiel pakte het zilver en derde werd Abigail Noruwa.

Bij de mannen won Ramsey Angela met overmacht in een tijd van 49.79 seconden. Martijn Meijer finishte als tweede, de derde plek was voor Daan Kneppers.

Sloot en Clarke winnen 800 meter

De eerste loopfinales van dag twee was de 800 meter voor mannen en vrouwen. Bregje Sloot versnelde de laatste ronde en pakte de koppositie. Deze gaf zij niet meer af en werd daarmee Nederlands kampioene voor Marissa Damink en Lois de la Mar.

Bij de mannen was Niels Laros de gedoodverfde favoriet, maar in de laatste meters moest hij het afleggen tegen Ryan Clarke. Met een fenomenale eindsprint pakte hij het goud. Zilver was er voor Laros, brons voor Bram Buigel

Rombouts wint polsstokhoogspringen

Sanne Rombouts won het polsstokhoogspringen bij de vrouwen, dat terwijl ze pas een goed jaar aan atletiek doet. Met een hoogte van 4.20 meter bleef ze Marijke Wijnmalen net voor op basis van het aantal foutpogingen. Derde werd Karlijn Schouten.

Van Klinken wint discuswerpen

Na haar zilveren medaille op het kogelstoten won Jorinde van Klinken het goud op het discuswerpen. Met een afstand van 64.62 meter wierp ze vijf meter verder dan de nummer twee. Alida van Daalen pakte het zilver en het brons was er voor Corinne Nugter.