Atletiekunie maakt TeamNL voor de World Athletics Relays bekend

Geplaatst op Dinsdag, 30 april 2024
Atletiekunie maakt TeamNL voor de World Athletics Relays bekend
© Jarno de Groot

De World Athletics Relays vinden plaats op 4 en 5 mei in het Thomas A. Robinson National Stadium in Nassau, Bahama’s. Nederland vaardigt op alle estafetteonderdelen een team af.

Het event is dé cruciale kwalificatiewedstrijd om een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Parijs deze zomer: veertien van de zestien plaatsen per onderdeel worden verdeeld voor de Olympische Spelen. In totaal strijden 32 mannen- en 30 vrouwenteams op de 4x100m estafette, 32 mannen- en 27 vrouwenteams op de 4x400m estafette en nog eens 30 teams op de mixed estafette. Hoe het kwalificatietraject voor de estafetteteams precies werkt, leggen we uit in de video onderaan dit nieuwsbericht.

De WK Estafette beginnen zaterdagnacht 4 mei (op de Bahama’s is het zes uur vroeger dan in Nederland) met de series 4x400m mixed, gevolgd door de series 4x100m voor vrouwen en mannen en dag een wordt afgesloten met de series 4x400m voor vrouwen en mannen. Dag twee, zondag 5 mei, is de grote finaledag.

Uniek SprintFest op Curaçao

De Nederlandse atleten verbleven voorafgaand aan de WK Relays op Curaçao voor een voorbereidende trainingsstage, waar zij op zondag 28 april deelnamen aan het spectaculaire Curaçao SprintFest. Ruim 2500 bezoekers waren zondagavond aanwezig in het Ergilio Hato Stadion van Willemstad om hun helden te supporten.

“Heel bijzonder”, vindt de lokale organisator en oud-topatleet Caimin Douglas. “Het is voor het eerst dat TeamNL kiest voor Curaçao. Nassau ligt in dezelfde tijdzone en heeft eenzelfde klimaat. Daar profiteren de atleten van. Het is uniek dat op Curaçao de complete sprinttop van Nederland bij elkaar is. Extra leuk omdat een groot deel van de Olympiërs op het eiland is geboren of van Curaçaose afkomst is.”

TeamNL World Athletics Relays

TeamNL World Athletics Relays 4x100m estafette


TeamNL World Athletics Relays 4x400m

* De selectie voor de mixed relay is een samenstelling van de atleten voor de 4x400m teams.

WK