Atletiekunie presenteert CTS GROUP Talententeam 2023

Geplaatst op Zondag, 19 februari 2023
Atletiekunie presenteert CTS GROUP Talententeam 2023
© Erik van Leeuwen

De Atletiekunie presenteerde vandaag, tijdens de NK Indoor senioren in Omnisport, het CTS GROUP Talententeam van 2023. Tijdens het finalespektakel werden de zes talentvolle atleten gepresenteerd.

De zes talenten

Meerkampster Sofie Dokter (2002, Groningen Atletiek, meerkampster) is reeds gekroond tot meerkampkampioene indoor van 2023. In 2022 debuteerde Dokter op de EK Atletiek in München, waar het voor haar vooral draaide om leren, genieten en ervaring opdoen. In het eindklassement eindigde ze op de dertiende plaats met 5811 punten.

In 2022 kwalificeerde Jamie Sesay (2004, Phanos, 100m, 110mhorden, hoogspringen) zich voor het eerst voor een officieel internationaal toernooi, de WK U20 in Columbia, op de 110m horden en was hij de troef voor het 4x100m estafetteteam. Zijn hoogtepunt dateert uit 2021, waar hij op de internationale U18 meeting twee plakken pakte: het goud bij hoogspringen en zilver op de 110m horden.

Werper Ruben Rolvink (2002, AV Olympus ’70, discuswerpen, kogelstoten), wist vorig jaar via de Europese ranking een plek bij de beste 26 te bemachtigen en debuteerde op de EK Atletiek in München. Met een worp van 60.12 meter eindigde hij als 19e. De ervaring die hij heeft opgedaan evenals de sfeer in het stadion hebben hem veel gebracht en beloven veel goeds voor de toekomst.

Yannick Rolvink (2005, AV Olympus ’70, discuswerpen, kogelstoten), de jongere broer van, is eveneens een talentvolle werper. Afgelopen zomer liet hij zijn kwaliteiten zien op de EK U18 in Jeruzalem. De worp van 63.06 meter met de discus is een ‘beste prestatie aller tijden U18’ en leverde hem het zilver op. Hij kwam ook in actie bij het kogelstoten, waar hij met 17.01 meter op de elfde plek in het klassement eindigde.

Suze Zeevat (2005, Ciko ’66, speerwerpen), hét speerwerptalent van Ciko ’66, kwam afgelopen zomer ook in actie op de EK U18 in Jeruzalem. De worp van 50.68 meter leverde haar de zilveren plak op. Naast haar carrière als topatleet is Suze ook trainster van zowel een junioren groep als van de G atleten.

Met speerwerper Ryan Jansen (2005, Scorpio, speerwerpen) is het CTS GROUP Talententeam van dit jaar compleet. Jansen voerde in 2022 de wereldranglijst voor atleten U18 aan, wat hem tijdens de EK U18 in Jeruzalem kanshebber maakte voor het eremetaal. Zijn worp van 72.10 meter leverde hem de bronzen plak op.

Mooie lichting met veel talent

Technisch directeur Vincent Kortbeek: “CTS GROUP staat voor talentontwikkeling. In hun snel ontwikkelende logistieke omgeving is het zaak om talenten tijdig te scouten en vooral daarna op een goede manier te begeleiden. Daarom zijn wij erg blij dat CTS GROUP zich ook dit jaar weer heeft verbonden aan ons talententeam, aangezien dit voor ons ook een hele hoge prioriteit heeft. Samen werken wij aan talentontwikkeling en daarom heeft dit partnership voor ons een enorme meerwaarde.”

Talententeam en de filosofie van CTS GROUP

Edwin Beentjes, algemeen directeur van CTS GROUP, is eveneens trots op deze verbintenis aan het talententeam: “We zijn als organisatie letterlijk en figuurlijk constant in beweging. De ontwikkeling van onze service, maar ook die van onze medewerkers speelt hierbij een centrale rol. Bovendien geven we nieuw (logistiek) talent, bijvoorbeeld door middel van ons ‘Talent Plan’, graag de kans zich binnen onze organisatie te ontwikkelen. Vanuit onze positie als vooruitstrevende logistiek dienstverlener vinden we het belangrijk om ook de ontplooiing van talent buiten onze organisatie te stimuleren. De insteek van het talententeam sluit mooi aan op onze eigen filosofie en we zijn verheugd dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van atletiek in Nederland en van deze talenten in het bijzonder."

Een lerende omgeving voor jonge atleten

De Atletiekunie kent een lange historie aan talententeams die een belangrijke springplank vormen naar een loopbaan bij de senioren. Met de samenstelling van talententeams creëren we een lerende omgeving voor jonge atleten waarin ze nieuwe ervaringen op kunnen doen en zich versneld kunnen ontwikkelen.