EK Atletiek dag 3: goud voor Femke Bol

Geplaatst op Woensdag, 17 augustus 2022
EK Atletiek dag 3: goud voor Femke Bol
© BSR Agency

Van maandag 15 tot en met zondag 22 augustus 2022 vinden de EK Atletiek plaats in München, Duitsland. Op dag drie werd Femke Bol Europees kampioen.

Goud voor Bol, Klaver zesde

Op de 400 meter won Femke Bol het goud door een Nederlands record van 49.44 seconden te lopen. Ook in Europa werd er dit seizoen nog niet harder gelopen. In dezelfde finale moest Lieke Klaver genoegen nemen met een zesde plek. Ze liep een tijd van 50.56 seconden.

Femke Lieke BSR Agency

Bonevacia grijpt net naast podium

Liemarvin Bonevacia liep in zijn finale over 400 meter een seizoensbeste prestatie van 45.17 seconden. Dit bleek uiteindelijk nét niet genoeg voor een medaille, hij kwam slechts acht duizendsten van een seconde tekort.

Liemarvin BSR Agency

Vetter op drie na dag één

Na de eerste vier onderdelen van de zevenkamp vinden we Vetter en Dokter terug op respectievelijk de derde en twaalfde plaats. Vetter won het kogelstoten en de 200 meter.

Emma Oosterwegel moest de strijd helaas al vroeg staken. Ze kwam tijdens de 100 meter horden hard ten val en startte niet bij het volgende onderdeel.

Anouk en Sofie BSR Agency

Angela en Smidt naar halve finale

Zowel Ramsey Angela als Nick Smidt zien we terug in de halve finale van de 400 meter horden. Ze werden allebei tweede in hun serie en plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor de volgende ronde. "Morgen gaan we écht sprinten", aldus Nick Smidt. De halve finales staan gepland op donderdag 18 augustus om 11:25 uur.

Ncik BSR Agency
Ramsey BSR Agency

Overige prestaties

  • Ruben Rolvink, discuswerpen: 19e - 60.12 meter
  • Denzel Comenentia, kogelslingeren: 23e - 68.89 meter
  • Koen Smet, 110 meter horden: 23e - 14.06 seconden
TeamNL EK