EK atletiek dag 3: Klaver, Amels en Bonevacia naar finale

Geplaatst op Zondag, 9 juni 2024
EK atletiek dag 3: Klaver, Amels en Bonevacia naar finale
© BSR Agency

Van 7 tot en met 12 juni vinden de Europese kampioenschappen plaats in Rome, Italië. Voor TeamNL komen er 59 atleten in actie. Op dag drie vond de halve marathon plaats en behaalden drie atleten de finale.

Klaver en Bonevacia naar finale 400m

Zowel Lieke Klaver als Liemarvin Bonevacia is door naar de finale van de 400 meter. De ontlading bij Liemarvin Bonevacia was groot, die voor een grote Q kwam en dat ook kreeg. Ook Klaver was content met haar prestatie in de halve finale, ze wilde zichzelf laten zien na haar tegenvallende prestatie in de 4x400 meter mixed. We zien beide atleten morgenavond terug in de finale.

Amels terug in Europese finale

Het is Douwe Amels na een moeilijk seizoen gelukt zich wederom te plaatsen voor een Europese finale. Alle atleten die over 2.21 meter gingen gingen rechtstreeks naar de finale, waaronder dus Amels. In zijn laatste finale op een Europees eindtoernooi ging hij er met de winst vandoor. Wat kan hij dinsdag?

Burnet uitgeschakeld op 200 meter

Het is Taymir Burnet niet gelukt om de finale op de 200 meter te halen. In de halve finale kon hij geen rol van betekenis spelen.

Halve marathon door centrum Rome

Het parcours van de halve marathon voor mannen en vrouwen ging langs alle highlights van de stad Rome. Filmon Tesfu eindigde als negentiende, Anne Luijten als 33e en Jacelyn Gruppen als 42e. 

TeamNL EK Atletiekfan