EK atletiek dag 5: goud, zilver en brons voor TeamNL

Geplaatst op Dinsdag, 11 juni 2024
EK atletiek dag 5: goud, zilver en brons voor TeamNL
© BSR agency

Van 7 tot en met 12 juni vinden de Europese kampioenschappen plaats in Rome, Italië. Voor TeamNL komen er 59 atleten in actie. Op dag 5 behaalde TeamNL 3 medailles.

Goud en brons op 400m horden

Femke Bol maakte haar favorietenrol waar op de 400 meter horden en prolongeerde haar Europese titel met een kampioenschapsrecord van 52.69 seconden. In het kielzog van Bol snelde Cathelijn Peeters naar het brons met 54.37 seconden. Europees kampioene Bol: “Het blijft altijd mooi om een EK te winnen. Het is heel bijzonder om dit samen met Cathelijn te doen. Nederland moet er niet aan gaan wennen, want het is echt niet normaal.”

In de finale bij de mannen kwam Nick Smidt niet verder dan een achtste plaats

Van Es stunt met zilver op 10.000m

Op de 10.000 meter liep Diane van Es dankzij een ijzersterke race naar de tweede plaats. Van Es kon lang mee met de kopgroep, had een goede eindsprint en finishte in een persoonlijk record van 30:57.24 minuten.

In dezelfde race liep Jasmijn Lau naar een prachtige zevende plaats. Silke Jonkman finishte op plek dertien, Veerle Bakker werd achttiende. Jennifer Gulikers moest helaas uitstappen.

Jiya vijfde in finale 200m, Tesselaar debuteert met twaalfde plaats

Tasa Jiya vond haar vorm precies op tijd terug en plaatste zich gisteren met overtuiging voor de finale van de 200 meter. Vandaag liep ze in de finale naar een vijfde plek met 22.90 seconden.

Jeff Tesselaar was het hele weekend goed op dreef en sloot vandaag zijn tienkamp af met winst op de 1500 meter. Hij scoorde een persoonlijk puntentotaal van 8079 punten en debuteerde met een twaalfde klassering.

Bij het hoogspringen bleef Douwe Amels steken op 2.17 meter. Hij werd daarmee elfde. 

Drie finaleplaatsen voor estafetteteams

Beide 4x100 meter teams hebben de finale met overtuiging behaald. De mannen liepen de snelste tijd uit de series met 38,34 seconden. Voor hen staat er ook nog kwalificatie voor de Spelen op het spel. Om daar aanspraak op te maken zullen ze morgen in ieder geval nog iets harder moeten. De vrouwen werden in hun serie tweede met een seizoensbeste tijd van 42,39 seconden.

De 4x400 meter vrouwen wisten op het nippertje kwalificatie veilig te stellen door een fenomenale eindsprint van slotloopster Lisanne de Witte. De 4x400 meter mannen hebben de finale niet gehaald, waardoor kwalificatie voor de Spelen erg lastig wordt.

centimeter

Het is Pauline Hondema helaas niet gelukt zich te kwalificeren voor de finale van het verspringen. De nummer twaalf sprong ook 6.63 meter maar had een betere tweede sprong, waardoor Hondema uiteindelijk aan het kortste eind trok.

Atletiekfan TeamNL EK