EK Atletiek dag 5: Historische dubbelslag voor Femke Bol

Geplaatst op Vrijdag, 19 augustus 2022
EK Atletiek dag 5: Historische dubbelslag voor Femke Bol
© BSR Agency

Van maandag 15 tot en met zondag 21 augustus 2022 vinden de EK Atletiek plaats in München, Duitsland. Op dag vijf werd Femke Bol voor de tweede keer Europees kampioen.

Femke Bol wederom Europees kampioen

Femke Bol voltooide vrijdagavond een historische dubbelslag op de 400 meter horden. Nooit eerder won een vrouw zowel de 400 meter als 400 meter horden op een Europees kampioenschap. Ze toonde de hele race groot machtsvertoon en liep een tijd van 52.67 seconden, een kampioenschapsrecord. Kansen op een derde medaille zijn er morgenavond op de finale van de 4x400 meter estafette.

Vijfde plaats voor Klaver

Lieke Klaver liep haar tweede finale van dit toernooi: de 200 meter. Het leverde haar een vijfde plek op met een tijd van 22.88 seconden.

Weerman bereikt EK-finale

Twee weken geleden won ze nog zilver bij de WK u20 in Colombia, vandaag bereikte ze de finale van de Europese kampioenschappen. Een hoogte van 1.87 meter was genoeg voor een plek bij de beste twaalf. De finale van het hoogspringen zie je zondagavond 21 augustus om 19:05 uur.

Image 21 BSR Agency

Vier uit vier bij estafette

Tijdens het ochtendprogramma vonden alle series van de estafettes plaats. Het werd een 100% score voor TeamNL. Alle estafetteteams bereikten de finale.

De 4x100 meter mannen plaatste zich eenvoudig voor de finale. Ook de vrouwen kwalificeerden zich, maar maakten het iets spannender. Zij drongen als tijdsnelste door tot de finale. De 4x100 meter finales zijn op zondagavond 21 augustus.

Ook de 4x400 meter teams deden wat ze moesten doen. Zowel de mannen als de vrouwen eindigden bij de beste twee uit hun serie en dat betekende rechtstreekse kwalificatie. Zaterdagavond 20 augustus worden de finales gelopen.

Image 20 BSR Agency

Geen finale voor Van Diepen

Tony van Diepen kwam tekort voor een finaleplaats op de 800 meter. In een snelle halve finale had hij niet het eindschot om zijn concurrenten te volgen.

TeamNL EK