EK Atletiek dag zeven: Weerman, Visser en 4x100 mannen vierde

Geplaatst op Zondag, 21 augustus 2022
© BSR Agency

Van maandag 15 tot en met zondag 21 augustus 2022 vinden de EK Atletiek plaats in München, Duitsland. Op dag zeven werden Weerman, Visser en de 4x100 meter mannen vierde.

Wat een debuut voor Weerman

Na haar zilveren medaille op de WK u20 in Colombia ging Britt Weerman in München op voor haar eerste hoogspringfinale bij de senioren. Weerman sprong over 1.93 meter en eindigde daarmee op een vierde plaats. Wat een debuut voor de 19-jarige atlete.

Image 29 Lars van Hoeven

Visser komt één honderdste tekort

Op de 100 meter horden liep Nadine Visser naar een tijd van 12.75 seconden. Ze kwam daarmee één honderdste tekort voor een plek op het podium. Zoë Sedney en Maayke Tjin A-Lim haalden de finale niet.

Image 27 BSR Agency

TeamNL vierde en vijfde op de 4x100 meter

Allebei de teams plaatsten zich voor de finale van de 4x100 meter. De mannen zorgden voor de derde vierde plek van de avond. Met een tijd van 38.25 seconden (SB) kwamen zij één tiende tekort voor het podium. De vrouwen eindigden in de finale als vijfde in een seizoensbeste tijd van 43.03 (SB) seconden.