EK indoor dag 2: Sofie Dokter vierde van Europa

Geplaatst op Vrijdag, 3 maart 2023
© BSR Agency

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 maart 2023 vinden de Europese kampioenschappen indoor atletiek plaats in Istanboel (Turkije). Op de tweede dag eindigde CTS GROUP Talent Sofie Dokter op de vierde plaats bij de vijfkamp.

Ondanks de enorme tragedie die heeft plaatsgevonden in Syrië en Turkije heeft het lokale organisatiecomité aangeven dat zij willen dat het toernooi doorgaat. Vanzelfsprekend zal dit toernooi anders zijn dan anders. Wij roepen daarom iedereen op om geld te doneren aan Giro555. Hulp is ontzettend hard nodig voor de slachtoffers van de aardbevingen.

Dokter vierde van Europa

Een geweldige prestatie van de 20-jarige Dokter op de vijfkamp. In een wedstrijd waar zelfs het wereldrecord werd verbeterd, eindigde Dokter nét naast het podium en werd vierde met 4499 punten. Ook Marijke Esselink presteerde uitstekend. Een persoonlijk record op het kogelstoten en een verbetering van haar puntentotaal op de vijfkamp (4299 punten) brachten haar op een tiende plaats.

Schilder moet genoegen nemen met vijfde plaats

Na een vervelende val tijdens haar laatste kogelstootwedstrijd voorafgaand aan de EK indoor, was het al een prestatie dat ze fit genoeg was om deel te nemen. In de kwalificatie had ze nog voldoende aan één goede stoot van 19.18 meter, maar in de finale wilde het niet lukken. Haar beste afstand van 18.29 meter gaf recht op een vijfde plaats.

58329434 BSR AGENCY BSR Agency

Koster zesde van Europa

In een snoeiharde race over 3000 meter eindigde Maureen Koster op een zesde plaats. Aan het begin van de race kon ze goed volgen, maar uiteindelijk moest ze een gaatje laten op de top-3. Haar tijd stopte uiteindelijk na 8:47.17 minuten.

Finaleplaatsen voor Bol, Klaver en Amels

Femke Bol en Lieke Klaver plaatsten zich eenvoudig voor de finale van de 400 meter. Beiden wonnen hun halve finale overtuigend. De finale vindt op zaterdagavond (18:30 uur) plaats.

Douwe Amels sprong over 2.19 meter en verzekerde zichzelf met die hoogte voor een plek in de finale. "Het was lekker, met twee sprongen is de missie geslaagd", aldus Douwe. Zijn finale zie je op zondagavond (17"05 uur).

58318809 BSR AGENCY BSR Agency

Vijftal atleten uitgeschakeld

Op de 400 meter bij de mannen werden alle TeamNL atleten vroegtijdig uitgeschakeld. Supertalent Isaya Klein Ikkink strandde in de series. Ook Isayah Boers en Liemarvin Bonevacia haalden de finale niet en moesten genoegen nemen met een plek in de halve finale. "Ik moet in principe in iedere baan kunnen lopen, maar ja baan 1 is inderdaad niet ideaal. Ik heb alles gegeven, nu kop omhoog en alles op de relay", vertelde Boers over zijn uitschakeling.

N'ketia Seedo verkeerde voorafgaand aan de EK indoor in supervorm. Met een nationale titel, persoonlijke records en meerdere tijden onder de 7.20 seconden stond ze bij veel mensen op het lijstje. Helaas mocht het niet zo zijn voor Seedo. In de halve finale snelde het sprintkanon naar 7.32 seconden, niet genoeg voor de finale. "Ik was mezelf niet vandaag. Ik weet niet hoe dat komt", aldus Seedo bij de NOS.

Ook Marissa Damink bemachtigde geen finaleticket. In haar 1500 meter serie eindigde ze als vijfde, wat geen recht gaf op plaatsing voor de finale.