EK indoor dag 3: Bol prolongeert titel, zilver voor Klaver

Geplaatst op Zaterdag, 4 maart 2023
EK indoor dag 3: Bol prolongeert titel, zilver voor Klaver
© BSR Agency

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 maart 2023 vinden de Europese kampioenschappen indoor atletiek plaats in Istanboel (Turkije). Op de derde dag prolongeerde Femke Bol haar titel op de 400 meter en was het zilver voor Lieke Klaver.

Titelprolongatie voor Bol, Klaver naar zilver

Een droomscenario in de finale van de 400 meter vanavond. Femke Bol prolongeerde haar Europese indoortitel met een tijd van 49.85 seconden. In haar slipstream was het Lieke Klaver die bij het ingaan van de slotronde de tweede positie pakte en deze niet meer uit handen gaf. Ze veroverde met een tijd van 50.57 seconden het zilver. Voor Klaver is het haar eerste individuele medaille op een internationaal toernooi. "Hier was ik heel erg aan toe." zei ze tegen de NOS.

Nik20230304 8174bsr 2 BSR Agency

Verbaandert en Foppen naar finale 3000 meter

Beide mannen op de 3000 meter wisten de finale te bereiken. Tim Verbaandert zorgde in zijn serie voor een plaats in de top zes (rechtstreeks kwalificatie). Verbaandert: "Dit is een hele mooie grote Q. Het voelde heel goed en makkelijk." Ook Mike Foppen bemachtigde een finaleplaats. Hij maakte er een snelle race van, waardoor een achtste plaats in zijn serie voldoende was om door te gaan als tijdsnelste. De finale wordt zondagavond om 18:00 uur (NL-tijd) gelopen.

58335899 BSR AGENCY 2 BSR Agency

Bouju loopt PR, maar haalt finale niet

In de series van de 60 meter verbeterde Raphael Bouju zijn persoonlijk record naar 6.59 seconden. Daarmee plaatste hij zich voor de halve finale en bleef hij slechts een honderdste boven het Nederlands record van Joris van Gool. In de halve finale later op de dag liep Bouju wederom een sterke race, maar zijn tijd van 6.61 seconden was net niet voldoende voor een plek in de finale.

Joris van Gool kwam vanochtend in de series niet verder dan 6.72 seconden en werd daarmee uitgeschakeld.

58335428 BSR AGENCY 2 BSR Agency

Drietal hordenspecialisten door naar halve finale

Een honderd procent score op de 60 meter horden vanochtend. Maayke Tjin A-Lim, Nadine Visser en Zoë Sedney plaatsten zich overtuigend met een ‘grote Q’ voor de halve finale van zondagochtend (8:55 uur NL-tijd). Regerend Europees indoorkampioene Visser: "Ik moest mezelf flink oppeppen in de warming-up. Ik voelde me niet helemaal scherp, dus ik ben blij dat deze erop zit."

58336104 BSR AGENCY 2 BSR Agency

Vloon niet naar eindstrijd polsstokhoogspringen

Rutger Koppelaar moest zich helaas afmelden voor de kwalificatie van het polsstokhoogspringen. Hij was afgelopen week aan het kwakkelen met zijn lichaam en bleek niet fit genoeg om deel te nemen. Dat betekende dat Menno Vloon als enige Nederlander van start ging. Het werd een moeizame wedstrijd voor Vloon, die uiteindelijk vroegtijdig eindigde. Drie ongeldige pogingen op 5.65 meter betekende uitschakeling en geen finaleplaats. "Enige verklaring hiervoor is vermoeidheid. Ik miste echt de scherpte. Ik had hier graag anders laten zien", aldus Vloon.

Giro555

Ondanks de enorme tragedie die heeft plaatsgevonden in Syrië en Turkije heeft het lokale organisatiecomité aangegeven dat zij willen dat het toernooi doorgaat. Vanzelfsprekend zal dit toernooi anders zijn dan anders. Wij roepen daarom iedereen op om geld te doneren aan Giro555. Hulp is ontzettend hard nodig voor de slachtoffers van de aardbevingen.

EK TeamNL