EK Indoor masters dag 1 en 2: wereldrecord voor Rietje Dijkman

Geplaatst op Dinsdag, 22 februari 2022

De Europese Indoorkampioenschappen voor Masters zijn zondag officieel van start gegaan. In totaal komen veertig Nederlandse atleten in actie tijdens het evenement dat van 20 tot 27 februari gehouden wordt in het Portugese Braga.

Het eerste onderdeel van de Europese Kampioenschappen was de cross van acht kilometer lang. Aan Willem de Ruijter (M60) de eer om als enige Nederlander die in actie te komen. De cross werd gelopen op een militair terrein met een prachtig parcours. Willem de Ruijter eindigde op een mooie 21ste plaats met de tijd van 36:13 minuten.

Op maandag 21 februari, de tweede dag van het toernooi was het meteen raak voor Nederland. Rietje Dijkman, de oudste Nederlandse deelnemer in Braga (V80), liet zien in goede vorm te verkeren door haar eigen wereldrecord te verbreken bij het verspringen. Ze sprong een afstand van 3,49 meter en pakte de gouden medaille. Dijkman grossiert inmiddels in wereldrecords en is een echte wereldtopper!

Het bleef niet bij één medaille, want ook Tilly Jacobs (V65) pakte een medaille bij het verspringen. Haar afstand van 3,54meter was goed voor het brons. Na de wedstrijd gaf Jacobs aan dat ze daar niet geheel tevreden mee was. Anja Akkermans-Smits (V65) viel in dezelfde categorie helaas net buiten de prijzen. Met een sprong van 3,51 meter eindigde ze op een vierde plaats.

Bij het hoogspringen kwam Cornelis Jagers (M75) in actie. Hij eindige op de zevende plaats met een hoogte van 1,14 meter.

Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse masters in Braga.