EK München: where to watch

Geplaatst op Woensdag, 10 augustus 2022
EK München: where to watch
© BSR Agency

De EK Atletiek in München staan op het punt van beginnen. Vanaf maandag 15 augustus tot en met zondag 21 augustus wordt het zeven dagen lang genieten van 59 TeamNL atleten in actie.

De EK atletiek zijn onderdeel van het multisport evenement dat op 11 augustus begint. Naast atletiek zijn ook beachvolleybal, kanosprint, wielrennen, turnen, roeien, sportklimmen, tafeltennis en triatlon vertegenwoordigd in München.

Acht medailles in Berlijn

In 2020 gooide het coronavirus roet in het eten en werd de EK-editie van Parijs geannuleerd. De laatste keer dat de atleten op een EK in de buitenlucht in actie kwamen was in 2018. Tijdens dit kampioenschap in Berlijn won Nederland acht medailles: 1x goud, 3x zilver en 4x brons.

Sifan Hassan, die er dit jaar in München helaas niet bij is, werd Europees kampioen op de 5000 meter. Verder wonnen de 4x100 meter estafetteteams allebei een medaille en verraste Jamile Samuel met het brons op de 200 meter.

Tijdschema

Met 59 Nederlandse atleten belooft het een bomvol toernooi te worden. Rik Taam en Sven Roosen bijten aanstaande maandag het spits af. Om 10:05 uur beginnen Taam en Roosen met het eerste onderdeel van de tienkamp: de 100 meter.

Where to watch

De EK Atletiek zijn te volgen via:

  • NOS

Elke avond is er een extra uitzending op televisie. Op NOS.nl is een livestream en in de NOS-app vind je livesport en samenvattingen. De marathons zijn op maandag 15 augustus vanaf 10.00 uur te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

  • Livestream

Hier vind je de livestream van European Athletics. Zij zenden alle atletiekprogramma's live uit.

  • BBC en Sporza

Wil je de Europese kampioenschappen in de ochtend live volgen, dan kun je het beste kijken via BBC of Sporza. Op beide zenders volg je het toernooi op (bijna) ieder moment van de dag live.

  • Live resultaten

Niet in de gelegenheid live te kijken of geen live-uitzending beschikbaar? Hier vind je alle informatie.

Volg onze sociale media voor de prestaties van de Nederlandse atleten in München.

EK TeamNL