EK U18: round up dag 3

Geplaatst op Woensdag, 6 juli 2022
© BSR Agency

Van maandag 4 juli tot donderdag 7 juli vinden de Europese kampioenschappen onder 18 plaats in Jeruzalem (Israël). TeamNL bestaat uit 19 kansrijke atleten die in oranje gaan strijden.

Ochtend

Vriezen begint goed

Op dag 3 van de EK U18 mochten de tienkampers beginnen aan hun wedstrijd. In dit veld stond Nederlander Florian Vriezen aan de start. Over 100m liep hij sneller dan hij ooit was geweest, helaas met iets te veel meewind (+2.1). Dit bracht hem na 1 onderdeel op de 19e plaats in het klassement.
Bij het verspringen kwam hij tot 6.83 meter, wat een nieuw PR betekende. Na het kogelstoten, waar hij 12.84 meter stootte, bezette Vriezen een vijftiende plek

Rolvink valt net buiten top-10

Yannick Rolvink beleefde een fantastische avond gisteren. Hij nam het zilver bij het discuswerpen mee naar huis en dat met een beste u18 prestatie allertijden! Vandaag mocht hij opnieuw aantreden bij een finale, ditmaal bij het kogelstoten. Waar Yannick goede papieren had met een PR van 20.12 meter, kon hij het helaas niet laten zien vandaag. Na een eerste stoot (17.01 meter), waar hij niet tevreden mee was, kon hij ook in de tweede en derde poging niet laten zien wat hij in huis had. Helaas stond Yannick na drie rondes niet bij de beste acht en dus hield zijn finale op. Hij eindigde op elfde plaats met 17.01m

Oosterom door, De Jong valt net buiten finale

Daarna was het tijd voor de 400m horden mannen die hun halve finale liepen. In de eerste halve finale stond Sep de Jong aan de start. Hij kon goed meekomen en liep het laatste rechte stuk op met twee jongens naast hem. Sep kon goed doorlopen en kwam als vierde over de finish. Met een tijd van 52.96 sec. was hij sneller dan gisteren en liep hij weer een PR!

Tijm Oosterom liep in de tweede halve finale een fenomenale race. Hij wist alle hordes goed aan te vallen en finishte na 52.27 sec. Alleen Sven Roosen liep op dezelfde leeftijd ooit sneller (52.03). Met een derde plek in zijn halve finale kwalificeerde Tijm met een grote Q voor de finale. Wat voor spektakel kan hij daar laten zien? Je ziet het morgen.

Twee keer een finaleplaats

Naast de mannen stonden er ook twee vrouwen in de halve finale van de 400m horden. Shantell Kwofie startte als eerste en liep binnen 200 meter het gat naar de atleet voor haar dicht.
Met nog 150 meter te gaan leek ze het zwaar te krijgen en speelde de verzuring op. De laatste horde raakte ze hard, maar dat deerde haar niet. Ze eindigde als vijfde in haar serie met een PR van 59.54 sec.! Ze dook hiermee voor het eerste onder de één minuut en kwalificeerde (q) zich voor de finale!

Na een herstart in haar halve finale, hield Ashley Boldewijn haar focus goed vast. Ze liep het gat naar de atlete voor haar snel dicht. Ze kwam als derde het rechte stuk op en wist dit vast te houden. Met een derde plek wist ze rechtstreeks een ticket voor de finale te bemachtigen (Q) en zien we twee Nederlanders terug in de finale morgenavond.

Speerwerpfinale voor Zeevat

Suze Zeevat nam deel bij het speerwerpen. In haar derde poging wierp ze haar speer naar 49.45 meter. Hiermee behoorde ze tot de beste twaalf van het gehele deelnemersveld en wist ze zich te kwalificeren (q) voor de finale van morgenavond.

Goede eerste dag Vriezen

Florian Vriezen zette zijn tienkamp voort. Het onderdeel dat als eerste op de planning stond, was het hoogspringen. Hij bewees opnieuw in goede vorm te verkeren. Zijn tweede poging op 1,81 meter was succesvol en dat betekende een evenaring van zijn persoonlijk record. Het laatste onderdeel van de dag was de 400 meter. Vanuit baan vijf liep hij naar een tijd van 50,90 sec., iets boven zijn persoonlijk record. Hij gaat zijn laatste vijf onderdelen in vanaf plek 13.

Laros doet het weer!

Hierna was het aan Niels Laros. Hij won gisteren op de 3000 meter al goud en wilde op de 1500 meter voor de dubbel gaan. Dit lukte. En hoe. Niels begon achter in het deelnemersveld, maar schoof langzaam meer en meer naar voren. Na 500 meter nam hij de leiding en hij gaf deze nooit meer terug. Ongenaakbaar.

Brons voor Jansen

Jansen kwalificeerde zich eerder dit toernooi voor de finale van het speerwerpen. Woensdagavond was het dan eindelijk zover. Voorafgaand aan de finale was Jansen kanshebber voor eremetaal. Dit liet hij in de eindstrijd ook zeker zien. Vanaf de derde poging bezette hij de derde plaats, hij verstevigde deze in de vierde worp en in zijn ultieme poging gooide hij nog twee centimeter verder. Uiteindelijk wierp hij de speer naar 72.10 meter.