EKu20 dag 2: Rolvink pakt brons op discus

Geplaatst op Dinsdag, 8 augustus 2023
EKu20 dag 2: Rolvink pakt brons op discus
© BSR Agency

Van 7 tot en met 10 augustus vinden de Europese kampioenschappen voor atleten onder de twintig jaar plaats in Jeruzalem, Israël. Op dag twee van het toernooi wint Yannick Rolvink brons op het discuswerpen.

Brons voor Rolvink

De eerste medaille voor TeamNL op de Europese kampioenschappen onder 20 jaar werd binnengesleept door Yannick Rolvink. Bij het discuswerpen haalde hij in de vijfde poging gigantisch uit. Hij wierp een persoonlijk record van 59.86 meter en veroverde hiermee het brons. En hij kan er zomaar nog een plak bij scoren: morgenochtend om 8:00 uur staat de kogelstootfinale alweer op het programma.

Geen eremetaal voor Jacobs en Visscher

Na een uitstekende kwalificatie bij het kogelslingeren waren de verwachtingen van Audrey Jacobs hooggespannen. Het draaide in de finale echter niet en Jacobs moest genoegen nemen met achtste plaats.

Ook Maud Visscher wist geen eremetaal te bemachtigen. Haar eerste poging van 14.20 meter was het verst, dat was genoeg voor een negende plaats

400 meter (horden) lopers doen goede zaken

Abigail Noruwa startte voortvarend in haar 400mh serie en wist dit tempo vast te houden. Noruwa haalde met souplesse een ticket voor de halve finale van de 400mh. Bij de mannen stonden Jermaine Kleine en Binne Brok aan de start. Ook Kleine en Brok wisten zich rechtstreeks te kwalificeren (Q).

De hordes werden uit de baan gehaald voor de halve finales voor de 400m vrouwen. Myrte van der Schoot liep opnieuw makkelijk naar een rechtstreeks ticket voor de finale! Britt de Blaauw maakte het spannend door zij aan zij met de nummer drie van de serie over de finish te komen, maar mocht zich alsnog bij de tijdsnelste voegen en wist zich zo te kwalificeren voor de finale. Wat kunnen van der Schoot en de Blaauw laten zien in de finale morgenavond?

Nét geen finale

Op de 110 meter horden kwamen Jamie Sesay en Joas van Hellemondt nét tekort voor een plaats in de finale. Ze stonden tot de laatste serie als eerste en tweede tijdsnelste, maar werden er uiteindelijk allebei nog uitgeschoven. Sesay werd tiende, van Hellemondt twaalfde.

Spiering en Kieft gaan door

Bij de polsstokkwalificatie van de vrouwen had Marijn Kieft voldoende aan 4.00 meter. Nadat ze deze hoogte bereikte waren er nog twaalf vrouwen over, zij gaan in de finale de medailles verdelen.

Timo Spiering sprintte op de 200 meter gemakkelijk naar 21,07 sec. Dit was voldoende om terug te keren voor de halve finale.

Overige prestaties

800 meter

  • Celine van Heerikhuize - 2:10.95 minuten, 22e
  • Dion Eijssen - 1:51.20 minuten, 17e

Zevenkamp

  • Shantell Kwofie - 5191 punten, 13e

3000m SC

  • Nathan Houwaard - 9:17.49 minuten, 18e

Kogelstoten

  • Bas Nolsen - 15.91 meter, 18e
EK TeamNL