GP Sheffield: teleurstelling voor Pistorius

Geplaatst op Maandag, 16 juli 2007
GP Sheffield: teleurstelling voor Pistorius

Oscar Pistorius heeft zich zondag in Sheffield niet kunnen meten met de wereldtop op de 400m. De 20-jarige Zuid-Afrikaan, die op twee protheses loopt, werd zelf gediskwalificeerd omdat hij buiten zijn baan kwam en zag Jeremy Wariner al na een paar meter opgeven.

Er is de laatste tijd veel te doen over Pistorius, die zich graag wil kwalificeren voor de Spelen van Beijing. De vraag is echter of hij geen extra voordeel heeft van de veerkracht in de protheses die hij gebruikt. Aanvankelijk wilde de IAAF deze hulpmiddelen – cheetah’s genoemd - verbieden, zodat de Zuid-Afrikaan geen enkele kans zou hebben. Nu is extra onderzoek toegezegd. Pistorius heeft overigens nog niet voldaan aan de limiet om zich te nomineren. Hij finishte in 47,65 en was daarmee laatste. In Rome was hij vrijdag in de B-race overigens sneller: 46,90.

Wariner verklaarde dat hij geslipt was bij de start. Het onderdeel leverde nu winst op voor Angelo Taylor (VS) in 45,25.

Kenenisa Bekele (Eth) won de 3000m in 7.26,69 en dat was een BWP en goed voor de zevende plaats op de allertijdenlijst. Hij had ruim 8 seconden voorsprong op de nummer-2 Craig Mottram (Aus).

Het optreden van Tyson Gay op de 100m werd met een overwinning in 10,13 bij –0,4 m/s een teleurstelling. De Amerikaan gaf de schuld aan het regenachtige weer in Sheffield.

Verslag IAAF en uitslagen:http://www.iaaf.org/GP07/news/Kind=2/newsId=39813.html

Sdiri ernstiger verwond
Het ongeval tijdens de GL van Rome vrijdagavond heeft ernstiger gevolgen dan aanvankelijk is gedacht. Verspringer Salim Sdiri is door de speer van Tero Pitkämäki gewond aan een nier en de lever, zo melden de persbureaus op basis van medisch onderzoek dat maandag in Rome heeft plaatsgevonden.