Klaver en Bol lopen limiet op 200 meter op de ASICS NK Atletiek

Geplaatst op Zaterdag, 25 juni 2022

Op 24, 25 en 26 juni vinden de ASICS NK Atletiek plaats in Apeldoorn. Op dag twee liepen Klaver en Bol een limiet in de halve finales van de 200 meter en begonnen de tien- en zevenkampers aan hun NK.

Douma pakt eerste titel op dag twee

De dag begon met de 5000 meter voor zowel de mannen als vrouwen. Bij de mannen ging Richard Douma voor de EK-limiet. Na 1500 meter voelde hij dat de limiet er vandaag niet in zou zitten. Het deelnemersveld schoof weer in elkaar en een eindsprint bepaalde de uiteindelijke winnaar: Richard Douma. Hij kon weer een nationale titel bijschrijven. Vlak daarachter pakte Abdirahman Mohamed het zilver. De bronzen medaille ging naar Filmon Tesfu.

Topfavoriet Van Es maakt verwachtingen waar

Daarna was het aan de vrouwen. Diane van Es, de topfavoriet, maakte de verwachtingen meer dan waar. Ze pakte de koppositie met overtuiging en gaf deze niet meer uit handen. Het zilver ging naar Marcella Herzog en het brons was er voor Jennifer Gulikers.

800 meter titel naar Den Helder

Bij afwezigheid van Samuel Chapple (blessure) en Tony van Diepen (400 meter) beloofde het een spannende finale te worden. Rick van Riel wilde de race hard maken en liep de eerste anderhalve ronde op kop. Maar richting de finish werd het strijden voor de podiumplaatsen. Uiteindelijk trok Djoao Lobles aan het langste eind en hij zorgde ervoor dat de Nederlandse titel meegaat naar Den Helder. Maarten Plaum werd tweede, Rick van Riel ging er met het brons vandoor.

WK-limiet Klaver, EK-limiet Bol

Zowel Klaver als Bol starten dit weekend niet op de 400 meter. In Apeldoorn maken ze een uitstapje naar de 200 meter. En met succes. Lieke Klaver snelde in de halve finales naar 22,71 seconden, goed voor de WK-limiet. Ook Bol kon een nieuwe limiet toevoegen aan haar collectie. Met 23,00 seconden kwalificeerde zij zich voor de EK in München. Wat belooft dit voor de finale van morgen?

Weer 49’er voor Smidt

Op vrijdagavond liep Nick Smidt al naar de EK-limiet op de 400 meter horden. Vandaag wilde hij proberen onder de 48.90 sec. te duiken, de limiet voor de WK. Daar slaagde hij helaas niet in. De winnende tijd van Smidt was 49,43 seconden.

Verspringtitel naar Bergen op Zoom

Het verspringen bij de mannen was tot en met de laatste poging enorm spannend. Fabian Biondina zette in zijn eerste poging de toon, hij sprong 6,62 meter. Jeff Tesselaar, winnaar van het verspringen op de NK u20, deed een ultieme poging naar de titel. Hij sprong in zijn laatste poging 7,54 meter, wat hem het zilver opleverde. David Cairo won het brons.

Seizoensbeste prestatie voor Pluim

Dat Femke Pluim geen makkelijke jaren achter de rug heeft, is een understatement. Ze werd geplaagd door veel blessureleed. Dat ze het goud mee naar huis neemt was voor haar een enorme overwinning. Pluim: “Het was een speciale wedstrijd. Het voelde toch een beetje als mijn comeback NK. En twijfels heeft iedere atleet, ook ik. Ik moet het ritme in mijn aanloop nog vinden, dus wil nog veel wedstrijden doen. Maar de sport is zó leuk. Ook hier in Apeldoorn. Bedankt allemaal!”

Dokter en Jansons aan de leiding na dag één meerkamp

De eerste dag van de meerkamp zit erop. Bij de vrouwen gaat Sofie Dokter na dag één aan de leiding met 3619 punten. Ook Marijke Esselink beleefde een prima eerste dag, zij sprokkelde 3523 punten bij elkaar. Het lijkt zondag een strijd te gaan worden tussen deze twee atletes. Gaan zij wederom de 6000 punten grens overschrijden?

Bij de mannen staat Sven Jansons voorlopig bovenaan met 4115 punten. Sven Roosen bezette na dag één de tweede plaats. Hij zal erop gebrand zijn het zijn trainingsmaatje zondag moeilijk te gaan maken. Eelco Sintnicolaas, bezig aan zijn laatste wedstrijd als tienkamper, begint dag twee op de achtste plaats. Kan hij nog een aantal plaatsen stijgen? We zien het morgen!