Mike Foppen en Jip Vastenburg winnen NK Cross

Geplaatst op Zondag, 28 november 2021

De 62e editie van de Warandeloop Tilburg powered by Capi Europe vond afgelopen weekend plaats in de Oude Warande/Stadsbos013. Op zondag 28 november barstte de strijd los om de Nederlandse titel bij het NK Cross en het ticket voor het EK Cross in Dublin op 12 december a.s.

Harde strijd bij mannen

Met een neuslengte voorsprong wist Jonas Raess uit Zwitserland de overwinning bij de Warandeloop af te dwingen van Mike Foppen, de winnaar van 2019. Mike mag zich met deze tweede plek wél winnaar van het NK Cross noemen en is daarmee alvast zeker van een ticket naar Dublin. Achter deze twee mannen wist Tom Hendrikse (NL) zich als derde op het podium te plaatsen. Daarna volgenden Magnus Tuv Myhre (NO), Tom Erling Kårbø (NO), Bas van Hooren (NL) en Yannick Michiels (B) over de streep. De Nederlandse tickets voor Dublin worden deze week bekend gemaakt.

Leed bij de vrouwen

Overtuigend wist Meraf Bahta (ZWE) het crossgala bij de vrouwen op haar naam te plaatsen. In haar kielzog mocht Jip Vastenburg (NL) als tweede eindigen met daarmee de Nederlandse titel op haar naam. Silke Jonkerman (NL) kaapte de bronzen medaille bij het crossgala en daarmee de zilveren voor het NK. De daaropvolgende snelste dames waren respectievelijk Ineke van Koldam (NL) die wel brons voor het NK binnenhaalde, Diane van Es (NL), Mary Mulhare (IRL) en Marcella Herzog (NL). Favorieten Julia van Velthoven en Jill Holterman bereikten de finish niet vanwege blessureleed.

Bron: Warandeloop Tilburg