Next Generation Athletics treedt toe tot World Athletics Continental Tour

Geplaatst op Vrijdag, 26 januari 2024
Next Generation Athletics treedt toe tot World Athletics Continental Tour
© Erik van Leeuwen

Op zaterdag 18 mei 2024 vindt Next Generation Athletics weer plaats op de atletiekbaan in Nijmegen. De organisatie maakt bekend dat de wedstrijd voor het eerst onderdeel uitmaakt van de World Athletics Continental Tour. NGA is daarmee tweede Nederlandse wedstrijd in de WCT na de FBK-games in Hengelo. Het is gelukt om een prestigieus Challenger evenement te worden met de D-status. Ook het Nederlands kampioenschap over 10.000 meter wordt dit jaar toegevoegd aan het programma.

Nederlands kampioenschap 10.000 meter

Naast de toetreding tot de World Athletics Continental Tour is het Nederlands kampioenschap 10.000 meter nieuw op het programma. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen wordt er gestreden om de Nederlandse titels. Next Generation Athletics staat er om bekend dat er ieder jaar limieten voor internationale toernooien gelopen worden op Sportpark Brakkenstein. In 2023 plaatste bijvoorbeeld Stefan Nillessen zich voor het EK U23 waar hij verraste door Europees kampioen te worden. Ook dit jaar zal de organisatie er alles aan doen om de omstandigheden ideaal te maken voor toptijden, persoonlijke records en limieten.

Op zaterdag 18 mei 2024 staan looponderdelen van 400 meter tot en met 10.000 meter op het programma tijdens de Next Generation Athletics. De races worden specifiek ingericht voor Nederlandse atleten om zich te kwalificeren voor de EK in Rome (7 – 12 juni), de EK onder 18 jaar in Banska Bystrica (18 – 21 juli), de Olympische Spelen in Parijs (1 – 11 augustus) en de WK onder 20 jaar in Lima (26 – 31 augustus).

Wavelight

De organisatie maakt ook dit jaar gebruik van het innovatieve Wavelightsysteem. In alle races zal Wavelight met lampjes in de binnenbaan het gewenste tempo aangeven. Hierdoor is voor het publiek goed te volgen of de atleten op koers zijn voor het behalen van hun limiet of persoonlijk record. Uniek in Nijmegen is dat het publiek bij de 3.000, 5.000 en 10.000 meter races in baan 4 mogen staan om de atleten aan te moedigen en de wedstrijden van heel dichtbij mee te maken. Alle series worden ingedeeld op tijd en samen met de Atletiekunie zorgt de organisatie voor een livestream. NGA is onderdeel van de Track & Field series van de Atletiekunie.

Prijzengeld

Doordat Next Generation Athletics dit jaar door World Athletics is toegevoegd aan Continental Tour is de wedstrijd, na de FBK Games in Hengelo, de wedstrijd met de hoogste wedstrijdlabel in Nederland. Hierdoor zijn voor atleten meer punten te verdienen voor hun world ranking en is er meer prijzengeld beschikbaar. Inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 11 mei 2024.

Meer info: www.nextgenerationathletics.nl.

NGA Erik van Leeuwen
NGA Koldam erki Erik van Leeuwen
NGA estafette erki Erik van Leeuwen
NGA de Jong erki Erik van Leeuwen
Wedstrijd