Nienke Brinkman en de OS limiet

Geplaatst op Dinsdag, 18 april 2023
Nienke Brinkman en de OS limiet
© NN Running Team

Vanwege de ontstane verwarring rondom de tijd van Nienke Brinkman, en met name de vraag of deze toereikend is voor de Olympische limiet, op de Boston marathon (17 april 2023), geven we hierbij opheldering.

Met haar tijd van 02:24:58 loopt Nienke weliswaar onder de internationale limiet en de nationale prestatie-eis (die staat op 02:26:50) alleen vanwege de hoogteverschillen in het parcours van de Boston marathon (gemarkeerd als een platinum label marathon) gelden de gelopen tijden niet als internationale entry standard. Daarmee is ze dus formeel nog niet automatisch gekwalificeerd voor de Olympische Spelen.

We verwachten echter dat Nienke op basis van haar positie op de World Ranking of op basis van een resultaat bij een volgende marathon geen problemen zal ondervinden om alsnog in aanmerking te komen voor de Olympische Spelen in Parijs.

Technisch Directeur Vincent Kortbeek licht toe: “we vinden het enorm vervelend dat deze verwarring door ons toedoen is ontstaan, in de eerste plaats voor Nienke zelf. Wij hebben gisteravond inderdaad bevestigd aan het management van Nienke Brinkman dat haar tijd goed was voor de internationale limiet. Helaas heeft nadere informatie ertoe geleid dat we hierin te voorbarig zijn geweest en dat dit bericht niet juist was.”

TeamNL