NK duathlon ook opengesteld voor leden van de Atletiekunie

Geplaatst op Dinsdag, 28 maart 2023
NK duathlon ook opengesteld voor leden van de Atletiekunie

Hardlopers die wel van een uitdaging houden en ook nog een beetje kunnen fietsen worden door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) uitgedaagd om deel te nemen aan het NK duathlon op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard-Geleen op zaterdag 8 april.

Leden van de Atletiekunie kunnen op basis van hun wedstrijdlicentie zonder extra kosten voor een daglicentie inschrijven voor deze wedstrijd over 5 km. lopen – 20 km. fietsen – 2,5 km. lopen.

Er zijn NK-titels te verdelen in de categorieën junioren (16+), beloften (<23) en overall/elite. Mannen en vrouwen starten apart en ook voor junioren zijn er aparte startseries. Voor jeugdatleten (12+) is er een wedstrijd over 2,5 km. lopen – 10 km. fietsen – 1,25 km. lopen. In de jeugdcategorie organiseert de NTB weliswaar geen NK’s, maar deze wedstrijd maakt – net als die van de junioren – deel uit van het Jeugd- en juniorencircuit van de bond.

Hoewel veel triathlons en duathlons individuele wedstrijden zijn, is tijdens dit NK duathlon ‘stayeren’ (= kort achter je tegenstander fietsen om zo te profiteren van de verminderde luchtweerstand) toegestaan. In verband met de veiligheid mag er daarom alleen op zgn. koersfietsen worden gereden en niet op bijvoorbeeld tijdritfietsen. Voor jeugd is het evt. mogelijk om op een mountainbike of andere sportieve fiets deel te nemen.

De inschrijving staat open tot en met zondag 2 april. Om in te schrijven kunnen AU-leden een gratis profiel aanmaken in het inschrijfsysteem van de NTB (mijn.triathlonbond.nl). Door vervolgens in dat profiel de koppeling met de AU-wedstrijdlicentie te activeren worden er geen daglicentiekosten (t.w.v. €9,50) in rekening gebracht.


Ook aan andere combiduursportwedstrijden (inclusief NK’s) kunnen AU-leden op basis van hun wedstrijdlicentie meedoen. Kijk voor de volledige kalender op mijn.triathlonbond.nl.

Meer informatie:
[email protected]
(coördinator wedstrijdsport Nederlandse Triathlon Bond)