NK meerkamp en masters in 15 foto's

Geplaatst op Zondag, 13 februari 2022

Het weekend van 12 en 13 februari stond (eindelijk) weer in het teken van de NK meerkamp en masters in Omnisport in Apeldoorn. Het was een weekend waarin plezier en verbluffende prestaties centraal stonden. We blikken terug aan de hand van vijftien opvallende foto's:

1. Comeback

Eva Tetteroo stond na een lange periode van blessureleed eindelijk weer op de baan tijdens een NK indoor. Haar uitstekende meerkamp bij de vrouwen senioren werd beloond met een bronzen medaille en dat leidde tot veel emotie na de finish van de afsluitende 800 meter.

2. Samen sterker

Samora Strijder (rechts) pakte de Nederlandse titel op de 60 meter in de categorie masters M45. Zijn teamgenoot van atletiekverenig U-Track, Joris van Zoelen (links), dacht dat aanvankelijk dat hij vierde was geworden. Tot het moment dat Samora hem erop wees dat het brons toch echt voor hem was.

3. Ondersteboven & achterstevoren?

Niet de meest gebruikelijke manier om over de polsstokhoogspringlat te vliegen, maar als het werkt dan werkt het.

4. Gehavend

De strijd om de nationale meerkamptitel bij de senioren mannen lag open nadat de twee titelfavorieten Rik Taam en Sven Roosen uitvielen op de eerste dag. De winst ging na zeven onderdelen uiteindelijk naar Lauri Hulleman.

5. Een titel mag gevierd worden

Adry van den Wijngaard kwam als eerste over de streep op de 200 meter voor mannen van zestig jaar en ouder en hij vierde dat uitbundig.

6. Zusterliefde

De zusjes Dokter kwamen allebei in actie bij de NK meerkamp. Sofie (links) won het goud bij de vrouwen senioren en Julia eindigde op een vierde plaats bij de vrouwen onder 18 jaar. Tussen hun wedstrijden door vonden de zusjes tijd om de goede prestatie van Sofie bij het hoogspringen te vieren.

7. Uitgeput

Elsbeth Ciesluk won de 3000 meter in de categorie V35. Na de finish genoot ze van een welverdiend moment van rust.

8. Hard werken = hard ontspannen

Een jurylid benutte een (zeldzaam) moment van rust op nuttige wijze.

9. Succes op de sprint

Angelique Hogeveen-Smit (links) en Denise van der Linden vallen elkaar in de armen na de finish van de 60 meter V50.

10. Een goed begin...

Joanne Schaap en Denise de Does waren zichtbaar tevreden met het resultaat op de 60 meter horden als begin van de meerkamp (u20). Joanne nam na vijf onderdelen de bronzen medaille naar huis. Denise finishte de meerkamp als vijfde.

11. Voelt als winnen

Joop Lusthof liep naar het zilver op de 3000m M60 en passeerde de finish als een winnaar.

12. Gabriel vliegt

Gabriel Emmanuel won de meerkamp bij de mannen onder de 20 jaar. Hij sloeg zijn slag tijdens het hoogspringen waar hij tot zijn eigen verbazing zijn persoonlijk record met zeven centimeter verbeterde naar 2.12 meter.

13. Gestreden

De laatste meters van de afsluitende 1000 meter moesten uit zijn tenen komen, maar Daan Roosenschoon bereikte de finishlijn (net). Het leverde hem een zilveren meerkampmedaille op bij de mannen onder 20.

14. Vrijwilligers bedankt

15. Kampioenen

De laatste medailles van dit weekend werden uitgereikt aan de vrouwen onder de 18 jaar.

Foto's: Coen Schilderman / Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina.