Olympische Spelen dag 8: Sifan Hassan wint brons

Geplaatst op Vrijdag, 6 augustus 2021

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus wordt het olympische atletiekprogramma afgewerkt in Tokio. In totaal komen 43 teamNL atleten in actie. Vrijdagmiddag behaalde Sifan Hassan haar tweede medaille van dit toernooi.

Sifan Hassan wint brons

Na het winnen van de olympische titel op de 5000 meter afgelopen maandag, pakte Sifan Hassan vandaag de bronzen medaille in de finale van de 1500 meter. In de race ging Hassan tot driehonderd meter voor de finish aan de leiding. Daarna werd ze voorbij gelopen door de Keniaanse Faith Kipyegon en de Britse Laura Muir. Hassan finishte na 3:55.86 minuten als derde. Bij de NOS zei ze: "Ik heb de race snel gemaakt en mijn best gedaan. Ik heb al zoveel kilometers in mijn benen, ik ben superblij". Over minder dan 24 uur staat Hassan alweer op de baan voor de finale van de 10.000 meter (zaterdag, 12:45 uur).

Finale voor mannen 4x400m

In navolging van de vrouwen gisteren, plaatsten ook de Nederlandse mannen zich voor de olympische finale van de 4x400 meter estafette. In de series verbeterde het team met Jochem Dobber, Terrence Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela het Nederlands record op een geweldige manier. De tijd van 2:59.06 minuten was ruim drie seconden sneller dan het vorige record dat stond sinds 2017. In de sterk bezette eerste serie kwam het Nederlandse team als vijfde over de finish. Alleen een plek bij de eerste drie landen was genoeg voor rechtsreekse kwalificatie. Daardoor was het nog even afwachten of het Nederlandse record ook recht gaf op een plek in de eindstrijd. In de tweede serie was alleen Polen sneller. Nederland plaatst zich dus met de zesde tijd voor de finale. De finale staat zaterdag om 14:50 uur (NL tijd) op het programma.

4x100m vrouwen bereiken finish niet

In de finale van de 4x100 meter estafette bereikte het Nederlandse team met Nadine Visser, Dafne Schippers, Marije van Hunenstijn en Naomi Sedney de finish niet. In de serie gisteren verliepen de wissels al niet vlekkeloos en vandaag ging het helemaal mis bij de eerste wissel. Het olympisch avontuur van de Nederlandse vrouwen eindigde helaas driehonderd meter te vroeg.

Meerkampsters krijgen medaille

Ook vandaag in Tokio: zilveren medaillewinnares Anouk Vetter en bronzen medaillewinnares Emma Oosterwegel kregen hun medailles. Zondag worden Anouk en Emma gehuldigd op het TeamNL Olympic Festival in Den haag. Koop hier je tickets.

Tijdschema vanavond

De marathon van de Nederlandse vrouwen is met een uur vervroegd tot 06:00 uur lokale tijd in Tokio. Dat betekent dat we Jill Holterman en Andrea Deelstra vanavond om 23:00 uur Nederlandse tijd al in actie zien. Klik hier voor meer informatie over TeamNL op de Olympische Spelen.

Fotografie: Orange Pictures
Foto’s in dit nieuwsbericht zijn niet copyright vrij te gebruiken, maar kunnen bij Orange Pictures besteld worden.